Ecopark Penthouse by iHouse / Vietnam

Ecopark Penthouse

Ecopark Penthouse designed by iHouse is a residential project located in Hung Yen Province, Vietnam.

Project description: Optimizing the home owner’s aesthetic personality and bringing more green and most relaxing space are the criteria set out for the architects. Based on a current land-site that is cramped and limited in size (90sqm (969sqft)/floor), the architects have used a variety of solutions from creating floor-through space, omitting unnecessary rooms/space, fully maximizing the beautiful views of the urban township and laying unique green parts (garden stands).

Ecopark Penthouse 1

For the Penthouse apartment, a contemporary design style was applied in combination with the use of several selected, classic industrial-style furnitures.

Ecopark Penthouse 2

The living room, kitchen and dining room were designed connectedly with large surrounding glass walls, which makes the common space to be frequently illuminated with natural light. The kitchen area with gray-wood tone was designed in minimalist style with the intention to create “a dark background block” for the living room, it contrasts with the common space filled with light and put more highlight to the furnitures with diversified lines.

Ecopark Penthouse 3

The dining room is also an open library with a separate perspective and is the ideal space for relaxing and reading books for the home owner. A special feature of the apartment is an “invisible” study which is disguised as a bookcase in the dining room. This is a versatile room which is both a study and also can be converted into a bedroom for guests.

Ecopark Penthouse 4

To be more impressive and closer to the modern style, rustic and high handicraft-like materials were used as rustic tiles (as if they were peeled off from an old building), together with a polishing concrete floor and a copper fireplace with a mound-by-hand shell.

Ecopark Penthouse 5

On the 1st floor, the master bedroom is located rightly in central, where it has the widest and most beautiful view in the morning. The bedrooms are surrounded by supporting spaces such as dressing rooms, toilets and an entertainment garden. A unique 5-panel revolving-door creates a link between the bedroom and the open garden.

Ecopark Penthouse 6

In the garden, thanks to the use of glass railings, the splendid and not-be-restricted views over the urban township create a feeling of no boundary or distant from the urban township below. The array of garden stands is applied to create large green spaces and air conditioning for this place. A Plumeria rubra tree is also carefully selected to avoid storms but still creates a natural highlight.

Ecopark Penthouse 7

All of these have contributed to create a Penthouse full of light and green with a very specific personality for the Ecopark urban township, they eliminate the feeling of cramped and dry in apartments here.

Architects: iHouse Architecture and Construction
Project: Ecopark Penthouse
Design Team: Chu Ngoc Anh, Le Canh Van, Dang Huy Cuong, Tran Vu Hoang
Location: Hung Yen Province, Vietnam
Area 250.0 sqm
Photography: Le Hoang

Ecopark Penthouse 8

Ecopark Penthouse 9

Ecopark Penthouse 10

Ecopark Penthouse 11

Ecopark Penthouse 12

Ecopark Penthouse 13

Ecopark Penthouse 14

Ecopark Penthouse 15

Ecopark Penthouse 16

Ecopark Penthouse 17

Ecopark Penthouse 18

Ecopark Penthouse 19

Thank you for reading this article!

Subscribe to Our Newsletter

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

Hennessey House / Paul Archer Design

The ground floor plan of Hennessey House has been completely transformed by removing partitions to create spacious living spaces, filled with daylight from a new floating cantilever extension and pitched glazed sized return.

Laurentian Ski Chalet, Weekend Retreat Located on the Steep Slope of a Former Ski Hill

Architects: RobitailleCurtis Project: Laurentian Ski Chalet Location: Mont-Jasper, Québec, Canada Photographs: Marc Cramer Laurentian Ski Chalet was designed as a weekend retreat for a family with school age...

38 sqm Apartment Renovated in Sao Paulo, Brazil

The project is a renovation for a 38 sqm apartment in a newly built building in Sao Paulo, Brazil. Because it was a limited space, the tall furniture had to be concentrated. It was decided to join all the items that could generate visual barriers in blocks and lean them against the few walls of the single dormitory apartment

Masculine Black and Gray Apartment in Taipei Exhibiting a Mix of Textures

The house owner of this case has been yearned to go back to the house where he grew up. Years later, the owner finally bought it back and renovated the house to be private rest house, reviewing the good times with friends and family.

Kemer Country House, Istanbul / Escapefromsofa

This 600 metersquare private villa is located at one of Istanbul's unique country side residential area Kemerburgaz. Our priority was to create a stylish atmosphere with contemporary aesthetics.

Kedem House in Ramat HaSharon: A House of an Architect

The neighborhood where architect Pitsou Kedem designed a home for himself and his family was established in the 1950’s by army veterans and can...