Residential ArchitectureApartmentsLin Residence / LCGA Design Taiwan

Lin Residence / LCGA Design Taiwan

Lin Residence

Lin Residence is a single-family home designed by LCGA Design, an interior design firm located in Taipe City, Taiwan.

A design project aside the riverside of the Tamsui River makes the river scene available to the viewers in the living room, the dining room and the master bedroom. To keep the interior room wide and open, the spatial see-through exceptionally highlights the riverside scenery and advantageous lighting. To include utmost daylight in public room, a see-through L-shape metal rack of the TV wall that segments the master bedroom and the living room visually separates the TV back wall from the ceiling and the column.

Lin Residence 1

A window partition that segments the bedroom and the living room makes the both share natural daylight without dialogues and dally routines with lamps on and off and curtains open and close. On one hand, a change of light and shade in a long run is a natural melody. On the other hand, a change of light and shade in a short run is a manmade melody.

Lin Residence 2

The furnishing follows the interior decoration in a gray hue with an orange color locally stressed. Alteration is managed by heterogeneous materials. A slope ceiling begins at the entrance and ends at the living room. The large-size cement-style tiles apply to the whole elevation. A continuous pavement applies to the end. A magnificent concept is actualized with continuation in design.

Lin Residence 3

The display rack in the living room functional as a screen and a sofa side table as well as a lounge for the Jack Russell Terrier one of the owners makes the pet and its owner enjoy spending time together in the living room.’

Architects: LCGA Design
Project: Lin Residence
Project Team: Gina Chiu, Circle Huang
Location: Taipei, Taiwan
Area: 136.0 m2
Photographs: Hey! Cheese

Lin Residence 4

Lin Residence 5

Lin Residence 6

Lin Residence 7

Lin Residence 10

Lin Residence 11

Lin Residence 8

Lin Residence 9

Lin Residence 12

Lin Residence 13

Lin Residence 14

Lin Residence 15

Lin Residence 16

Lin Residence 17

Thank you for reading this article!

Subscribe to our newsletter

Cole Valley Hillside Home in San Francisco / John Maniscalco Architecture

This Cole Valley hillside home spans four stories and almost 6,000 sq. ft.—from an entertainment level with acclimated walnut wine room, to the open living spaces on the main floor, to the family’s private quarters, to the walk-out rooftop deck.

This Renewed Edwardian House Respects its Architectural Past

This renewed Edwardian House respects its architectural past, minimizes invasive demolition and offers fun, bright atmospheres to help today’s youthful home owners juggle their family and lifestyle needs.

Two-Bedroom Residence Showcasing an Asymmetrical Geometry

This two-bedroom residence, located in Owczarnia, a village near Warsaw, to a large degree owes its form to its owners, who, wanting a personalized, unique look, agreed to a spatial composition that departed from that of the archetypal home.

Two Bedroom Apartment Renovation by Luca Andrisani Architect

Luca Andrisani Architect recently completed an apartment renovation in Miami, Florida. Description by Luca Andrisani: This two bedroom apartment renovation took place in a building...

Brookline Victorian Townhouse – Adaptive Reuse by Kripper Studio

ADCO Realty engaged Kripper Studio to restore and completely re-imagine an historic Victorian-style residence and turn it into a contemporary and elegant duplex with expanded living space.

Recommended Stories