Smoky Quartz House by KUBE Architecture

Smoky Quartz House by KUBE Architecture

Architects: KUBE Architecture
Project: Smoky Quartz House
Team: Richard Loosle-Ortega, Andrew Baldwin
Location: Potomac, Virginia, United States
Photography: Courtesy KUBE Architecture

The goal for this existing suburban home was to “break open the box” to allow views of the surrounding wooded landscape. Interconnected spaces were created where previously there were walls dividing them. The kitchen and den are now opened up to the new family room, and the entry offers a view directly through the space to the trees beyond.

Smoky Quartz House by KUBE Architecture 1

The rear roof was raised in order to maximize views and light with large picture windows. Custom stained ash panels unify the various areas of the home. The family room’s vertical Macassar Ebony storage unit and viroc clad chimney add warmth and texture to the double height space. The exterior received a facelift which included new cladding (viroc and Hardi panel) and windows.

Smoky Quartz House by KUBE Architecture 2

Smoky Quartz House by KUBE Architecture 3

Smoky Quartz House by KUBE Architecture 4

Smoky Quartz House by KUBE Architecture 6

Smoky Quartz House by KUBE Architecture 5

Smoky Quartz House by KUBE Architecture 7

Smoky Quartz House by KUBE Architecture 8

Smoky Quartz House by KUBE Architecture 9

Smoky Quartz House by KUBE Architecture 10

Smoky Quartz House by KUBE Architecture 14

Smoky Quartz House by KUBE Architecture 11

Smoky Quartz House by KUBE Architecture 13

Smoky Quartz House by KUBE Architecture 15

Smoky Quartz House by KUBE Architecture 12

Smoky Quartz House by KUBE Architecture 16

Smoky Quartz House by KUBE Architecture 17

Subscribe to Our Newsletter

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

Finn Lough Resort – Spa by Rebelo de Andrade Architecture & Design

Exchange the leprechaun for the reception of the resort and the pot of gold for the spa and you get an idea of the magic involved in the experience of spending a few days in Finn Lough Resort. 

Yolk House, Renovation of an Auckland Family Home by Pac Studio

This renovation of an Auckland family home is simple, warm and fun. The owners presented a common set of problems: the inner city bungalow that they owned was disconnected from the landscape, was poorly laid out and lacked space for their growing family.