Triplex Apartment Renovation in New York / DXA Studio

- Advertisement -

NoHo Loft Triplex Apartment Renovation

Designer: DXA studio
Architects: Joel Sanders Architect
Project: NoHo Loft / Triplex Apartment Renovation
Location: NoHo, New York City, United States
Area: 5,000SF
Photography: Ari Burling

This five-bedroom, four-bath, duplex penthouse renovation features a new open-riser marble and glass stair connecting two levels to a mezzanine and roof garden. A sixteen foot long Corian kitchen island, white marble fireplace surround and walnut wood clad wall integrating storage, media and pantry functions, runs the length of the loft-like upper floor. A zinc-clad bulkhead and central skylight serve to bathe the shared living and dining areas in light, and offer glimpses of the garden above.

NoHo Loft Triplex Apartment Renovation 1

NoHo Loft Triplex Apartment Renovation 2

NoHo Loft Triplex Apartment Renovation 3

NoHo Loft Triplex Apartment Renovation 4

NoHo Loft Triplex Apartment Renovation 5

NoHo Loft Triplex Apartment Renovation 6

NoHo Loft Triplex Apartment Renovation 7

NoHo Loft Triplex Apartment Renovation 8

NoHo Loft Triplex Apartment Renovation 10

NoHo Loft Triplex Apartment Renovation 9

NoHo Loft Triplex Apartment Renovation 11

NoHo Loft Triplex Apartment Renovation 12

- Advertisement -

Flight House: modern interpretation of a mountain home

The Flight House is a modern interpretation of a mountain home designed by Sacramento-based Sage Architecture. It is set in the Martis Camp development in...

Small Town House, London / Studiomama

Situated in London’s vibrant East End, this former carpenter’s workshop was transformed into a bespoke multi-level living space by Studiomama. Small Town House has an...

Coogee House / Madeleine Blanchfield Architects

Coogee House is a residential project recently completed by Madeleine Blanchfield Architects. This alts and adds project involved converting an existing 1920’s duplex apartment...

1830 Farmhouse Transformed into a Rustic Modern Retreat in Hyde Park, New York

An existing 1830 farmhouse located in historic Hyde Park, NY underwent a full-gut renovation to transform into a Rustic Modern retreat. A speculative project in collaboration with custom-home builder, Wolcott Builders, the two-story house sits on 36 acres and is surrounded by three large barns and a pond.

Melgaco House – a Small Rural Stone Building Converted into Cozy Home

Portuguese architect Nuno Brandão Costa has revived an old stone house, transforming it into a comfortable home. Melgaco House is located in Parada do Monte,...

Vacation House in California: Crow’s Nest Residence by Mt Lincoln Construction

Mt Lincoln Construction has completed Crow’s Nest Residence project based on an architectural concept of BCV Architects. Occupying an area of 5,600 SF, Crow’s Nest is a ski cabin located at 7,080 feet elevation, on the mountain of the same name in the Sugar Bowl Ski Resort, California.

Gloma House / Bruno Dias Arquitectura

The Gloma House Project arises in a small land with a slightly slope, in the vicinity of Ansião Village. The departure point of the building is the permanent contact with nature.

Stinson Beach House by WA Design / California

Stinson Beach House is a 1400 square foot home designed by WA Design. The house is located on a small infill site in Stinson...

Contemporary Rural Retreat That Offered Both Dramatic and Contemplative Spaces

Located on the western edge of Gros Ventre Butte, the sloping site for this residence offers extraordinary views of the Snake River Valley and the Teton Mountain Range. The program of this contemporary rural retreat is experienced as a series of linear bars that parallel the valley.

Concrete Cottage Covered with Wood Cladding in the Val d’Hérens

This concrete cottage is located in Mase, Switzerland, and was designed by Savioz Fabrizzi Architectes. Description by Savioz Fabrizzi: Located in the Val d'Hérens, the...

Kennedy Residence by John Pardey Architects

Kennedy Residence: a replacement house on a site that sits at the westernmost end of a linear village in the Chilterns, with distant views to the west and north across rolling farmland.