Beautifully Renovated Apartment in Amsterdam by Chris Collaris Design

Beautifully renovated apartment in Amsterdam by Chris Collaris Design

The renovation of this apartment from Watergraafsmeer Amsterdam, organized on two floors, with a basement and a small garden was designed by Chris Collaris Design. The apartment was turned into a bright place by raising the ceilings and it underwent a reorganization of the functional spaces around a central staircase. The wardrobe, bathroom and a part of the kitchen cabinets were placed around the existing stair, in order to facilitate the organization of the entrance hall, kitchen and living room in a common open space. Ceiling high glass doors have been used to allow light to enter the hallway and living room.

Beautifully renovated apartment in Amsterdam by Chris Collaris Design (1)

The glass doors make the spaces to be visually connected and present itself as a large common space. The lounge and dining area are connected with a multifunctional office, located in the center of the living room that serves the apartment with a storage space for books, DVDs, dishes, and with a small work desk. The cabinet is made of birch wood panels with a white high pressure laminate top layer. The potential of natural light of the front and back windows of the apartment was maximized by raising the ceiling. The oak floor has a soft and mild finish, which preserves the natural color that also helps the brightness.

Beautifully renovated apartment in Amsterdam by Chris Collaris Design (2)

A small bar was interposed between the open kitchen and dining area, area that is visually connected and communicates through a glass door with the garden. On the first floor through reorganization were arranged three bedrooms, a bathroom and a small workspace. The wardrobe closets in the bedrooms have been made with oak wood veneer panels with a white wash finish. The master bedroom has a loggia terrace towards the garden. By the way he has approached the renovation, Chris Collaris made the apartment to express freshness and youth and provide a relaxing, comfortable and welcoming atmosphere. Photography Tim Van de Velde

Beautifully renovated apartment in Amsterdam by Chris Collaris Design (3)

Beautifully renovated apartment in Amsterdam by Chris Collaris Design (4)

Beautifully renovated apartment in Amsterdam by Chris Collaris Design (5)

Beautifully renovated apartment in Amsterdam by Chris Collaris Design (6)

Beautifully renovated apartment in Amsterdam by Chris Collaris Design (9)

Beautifully renovated apartment in Amsterdam by Chris Collaris Design (10)

Apartment in Amsterdam

blank

Newsletter HomeWorldDesign

To be updated with all the latest projects

Most Recent

Most Popular

Cumberland Townhouse / Elizabeth Roberts Architecture & Design

The Cumberland Townhouse is a private home recently completed by NY-based Elizabeth Roberts Architecture & Design. The architect’s description: The Cumberland Townhouse is located on a...
Beehive House by Windust Architecture x Interiors

Beehive House by Windust Architecture x Interiors

Welcome to the Beehive House. An extension and renovation of a small, two-bedroom weatherboard Californian Bungalow house in Coburg.
1,800 sf Condo Renovated by Haeccity Studio for Maximum Efficient Use of Space

1,800 sf Condo Renovated by Haeccity Studio for Maximum Efficient Use of Space

This 1,800 sf condo renovation is about maximizing efficient use of space. Custom built-in solutions include a sliding desk that converts a den into a guest room, and display niches for the client’s personal curio collection. One of the defining built-in features of this project was the flush-faced millwork with cut-out pulls.
New England Island Retreat 4

New England Island Retreat / SheltonMindel

New England Island Retreat is a residential project completed by New York-based SheltonMindel. Brief: In a new residence constructed on a historic New England Island,...
This Wooden Mountain House Features Delightful Mix of Traditional and Modern 13

This Wooden Mountain House Features Delightful Mix of Traditional and Modern

In this highly preserved Alpine valley, stringent architectural guidelines allow for very little freedom of architectural expression. Everything from building height/width ratio to roof slope, via building material and window sizes are strictly controlled

More Articles Like This