Trousdale House: Complete Renovation and Addition to the Existing Home

- Advertisement -

Trousdale House: Complete Renovation and Addition to the Existing Home

Architects: Mayes Office
Project: Trousdale House
Project Team: Colby Mayes, Bronson Haffner, Junsuke Sato
Location: Beverly Hills, Los Angeles, California, United States
Area: 7,200 sq ft
Photography: Nathan Irick

Located at the top of Beverly Hills is the newly constructed 7200 SF home on Trousdale Place. The Trousdale House offers sweeping views from the Pacific Ocean to downtown Los Angeles.

Trousdale House: Complete Renovation and Addition to the Existing Home 1

In the design process it is necessary to find creative solutions to the unique challenges that arise in the course of a project’s development. The city of Beverly Hills requires rigorous construction regulations and specific design guidelines when determining site placement and views.

Trousdale House: Complete Renovation and Addition to the Existing Home 2

The first impression when approaching and entering the home is one of the most important design challenges. The aesthetics of the home and entry should create a memorable experience and orient the person towards the rest of the house in a concise way. We used a mixture of warm materials such as natural wood, copper, limestone, marble and a touch of exposed steel to create a warm, industrial, sophisticated environment. The main entry consists of crossing on a solid limestone bridge suspended over a reflecting pool. The front door is a 6’ x 9’ custom pivot door floating inside a frameless glass facade. The door is cladded with an acid wash copper finish. Attached to the door is a custom door handle made out of black walnut. There is a 14 foot high vertical green wall the leads the person from the driveway through the sunlight foyer and into the main living area. All the interior spaces were opened up visually and physically to the landscaping areas and the panoramic city views.

Trousdale House: Complete Renovation and Addition to the Existing Home 9

To complete the overall composition of the project, we added a 480 square foot detached pool house with a built in sunken fire pit and a private Jacuzzi on the hillside. Our design objective for the new pool house was to create a structure that doesn’t interrupt the city views from the main house or inside the pool house. To achieve this viewing concern, we designed a series of cantilevered steel moment frames that are supported by a second cantilever steel moment frame. This allows the outwardly facing corner to be free from a structural column or wall, allowing the sliding glass doors to completely open up to the surrounding landscape areas and city views.

Trousdale House: Complete Renovation and Addition to the Existing Home 8

Trousdale House: Complete Renovation and Addition to the Existing Home 3

Trousdale House: Complete Renovation and Addition to the Existing Home 4

Trousdale House: Complete Renovation and Addition to the Existing Home 5

Trousdale House: Complete Renovation and Addition to the Existing Home 6

Trousdale House: Complete Renovation and Addition to the Existing Home 7

Trousdale House: Complete Renovation and Addition to the Existing Home 10

Trousdale House: Complete Renovation and Addition to the Existing Home 11

Trousdale House: Complete Renovation and Addition to the Existing Home 12

Trousdale House: Complete Renovation and Addition to the Existing Home 17

Trousdale House: Complete Renovation and Addition to the Existing Home 13

Trousdale House: Complete Renovation and Addition to the Existing Home 15

Trousdale House: Complete Renovation and Addition to the Existing Home 14

Trousdale House: Complete Renovation and Addition to the Existing Home 16

- Advertisement -

Belgrad Apartment – Complete Refurbishment for a Young Couple / Autori

Belgrad apartment was completely renovated and furnished by Serbian studio Autori. Project description: We started working on the complete refurbishment of this apartment for a...

Apart-Hotel Svatý Vavřinec / OV-A Architectural Studio

OV-A Architectural Studio designed an apart-hotel - contemporary, sustainable, alpine architecture that offers more than just accommodation. Located in the mountain town and ski resort Pec pod Sněžkou, Czech Republic ...

Two Orchids Herald the Entrance to Central Park in New York

Once a rare and exotic flower, the orchid has become one of the world’s most ubiquitous indoor plants. From corporate offices to domestic interiors,...

Duplex Penthouse, Cooper Square / CWS Architecture

This duplex penthouse loft has a surface of 4,500 square feet and is situated in Carl Fisher building at Cooper Square, NY.

Numeroventi in Florence Designed for Co-Living and Studio Working Space

Three apartments offer travellers and artists a home away from home. Five metre ceilings with large windows; designed specifically for relaxation ideal space(s) in which to unwind. Numeroventi is a guesthouse and a exhibition space.

Frog Castle, Extension of a Grand Period Property in Cheshire, UK

Frog Castle is a grand period property in the heart of Alderley Edge, Cheshire. The brief was to remodel the ground floor living spaces and to create additional area in the form of a ‘glass box’.

1960’s Bungalow Converted into Modern, Open-Plan Family Home

Perched above the Don River Watershed in North York, the owners fell in love with the property and bought the house sight unseen – they were traveling at the time it came onto the market. The 1960’s bungalow needed extensive work to open up the interior spaces to maximize the ravine views to the south

Skyhouse: Family Mountain Retreat Surrounded by Hills and Trees

Skyhouse is a contemporary mountain residence designed by CTA Architects Engineers and located in Lakeside, Montana. Skyhouse was designed as a family retreat to allow...

Modern Modular House Assembled in a Factory and Installed in Asturias, Spain

This modern modular house is developed in two levels, with a simple program that groups the installations in one of the three modules of 2.15 x 5.30 m that conform it. The metal staircase is the central element of the dwelling ...

Old Rural House Revived as a Stunning Modern Home

For the internal conversion of a old rural house in Afsnee, JUMA sought to strike a balance between the authentic elements of the house and a newly designed contemporary interior. In the old situation, the large open spaces were last used as offices. JUMA transformed them into a logical sequence of warmly furnished living areas.

Vacation house in Ibiza with interiors designed by TG Studio

London-based Tg Studio has designed the interiors of this vacation house in Ibiza. Description by Tg Studio: Tg-Studio was commissioned as interior designers for this...