Residential ArchitectureHouses2H House - a Luminous Residence that Encourages Communication

2H House – a Luminous Residence that Encourages Communication

2H House a luminous residence that encourages communication

2H house is the result from the collaboration between Truong An Architecture and 23°5 Studio and it was designed for a family with two children from Ho Chi Minh, Vietnam.

The clients wanted more than just a habitable space, wanting that their residence would be a place of socializing and communication, which would connect all family members. More so, the owners wanted their place to be in complete harmony with nature. The architects proposed that the residence would have a center – a “heart” – an abundantly naturally lit open space, around which the functional parts of the 2H house.

2H House encourages communication

Inside, the white walls and the high ceiling mix quite well with the wooden finish and contributes to the lighting and the open-world sensation. White, as a dominant color, is complimented by several dots of colored glass windows.

The handmade oak furniture strengthens the classical geometry of the space with curved lines, adding an artistic note. From the outside, at night, when the house is illuminated, the residence resembles a “light carousel”, which is throwing warm and colorful ray of lights from the inside out. Enjoy the photo! [Photographs: Quang Tran]

Vietnamese House

2H House architecture

2H House interior design and architecture

2H House Vietnam

Vietnamese House a luminous home

Vietnamese House a luminous residence that encourages communication

Vietnamese House a luminous residence

Vietnamese House - lights and color

House architecture - Vietnam

project house 3

project house 2

project house 4

Duplex Barrow Street by Deborah Berke Partners

Duplex Barrow Street was completed recently by New York - based Deborah Berke Partners. Description by Deborah Berke Partners: Hired by a technology entrepreneur with...

Black Rock House by Sheppard & Rout Architects

A two level family home built into the hillside of a sloping site on a small peninsula between Charteris Bay and Diamond Harbour, Banks Peninsula. The stone-clad base holding bedrooms is sunken into the land while extensive glazing opens the living level up to dramatic views. An organic roof form floats above this with the fascia clad in GRC paneling.

Bellgave Residence, Los Angeles by SAOTA

Bellgave, a private residence in Los Angeles, is situated above Laurel Canyon Boulevard on a cul-de-sac in the Hollywood Hills.

Cha Le Teahouse by Leckie Studio Architecture + Design

Cha Le Teahouse provides a modernist interpretation of the traditional Chinese tea ritual. The space is defined by a minimalist character that relies on an interplay of geometry and material uniformity.

Forest Aerie House by Signum Architecture

To create a house that lives up to the unique character of the site, the couple brought together a close-knit group. In our collaborative process, design decisions were made over long lunches, and the result is a home with a very deep soul.

Related Articles