This Beverly Hills House is an Oasis that Provides a Sense of Privacy and Introspection

- Advertisement -

This Beverly Hills House is an Oasis that Provides a Sense of Privacy and Introspection

Architects: EYRC Architects
Project: Beverly Hills House
Collaborators: All Coast Construction, GSLA Studio
Year 2017
Location: Beverly Hills, California, United States
Photographers: Jeremy Bittermann, EYRC Architects

The site is a deep, narrow, one-acre hillside property in Beverly Hills. The owners’ desires were to create an oasis that focused more on a sense of privacy and introspection rather than maximizing views or presenting an extroverted face to the neighborhood. In addition, the hillside site presented a number of significant technical challenges in terms of setbacks and maximum building envelope.

This Beverly Hills House is an Oasis that Provides a Sense of Privacy and Introspection 1

The design solution was to organize the house and compound as a long attenuated experience that afforded a sense of graciousness and space despite the restrictions.

This Beverly Hills House is an Oasis that Provides a Sense of Privacy and Introspection 2

A small light-filled structure that doubles as a project studio and guest house anchors the north end of the site. In between, a pool courtyard and gardens occupy the heart of the site.

This Beverly Hills House is an Oasis that Provides a Sense of Privacy and Introspection 3

The main house is developed on two levels pulled along the north-south axis and houses most of the program. The motor court and garage anchor the south end of the house which contains the more private areas including the media room and gym.

This Beverly Hills House is an Oasis that Provides a Sense of Privacy and Introspection 4

The entry sequence was choreographed to create a sense of retreating into a private realm, leaving the cars and working world of Los Angeles behind. Guests arrive at the main level through an entry foyer that leads to the primary living spaces.

This Beverly Hills House is an Oasis that Provides a Sense of Privacy and Introspection 5

Moving north, the spaces become more public, leading to the open dining and living space where north facing floor to ceiling glass and sliding doors open to the pool, courtyard and lush landscape views.

This Beverly Hills House is an Oasis that Provides a Sense of Privacy and Introspection 6

The upper level contains the master suite which projects out over the courtyard and a guest room for grandchildren, as well as a gym and guest room. The levels are pinned together by a gracious architectural stair at the core of the house.

This Beverly Hills House is an Oasis that Provides a Sense of Privacy and Introspection 7

This Beverly Hills House is an Oasis that Provides a Sense of Privacy and Introspection 8

This Beverly Hills House is an Oasis that Provides a Sense of Privacy and Introspection 9

This Beverly Hills House is an Oasis that Provides a Sense of Privacy and Introspection 10

- Advertisement -

Lounge table made from 3D printed titanium and hand crafted wood

The Titanium-Tawa Table is a multi-leveled lounge table made from hand crafted New Zealand Tawa wood and 3D printed titanium. The piece consists of...

Suntrap House / Anderson Architecture

A home’s liveability begins and ends with its orientation. For this heritage home in the inner western suburb of Lewisham, south-facing living quarters meant the family spent most of their time in cold, dimly lit rooms. Not much fun.

Two Floors Attic in Torino / Officina 8A

Italian architecture studio Officina 8A has redesigned this lovely two floors attic located in Torino. From the architect: Levels that were divided vertically and horizontally...

Aperture Residence / Paul Archer Design

Secret courtyards, skylights and perforated brickwork, flood Aperture Residence with natural light, a new build home in Islington enclosed in brick.

Flick House, Cinere, Indonesia / Delution Design Revolution

Starting from the memory of the past client in the birthplace of the owner in Central Java. Clients want us to design a house that seems humble and warm. Clients and Architects also agreed to use brick as the main material of the Flick House, because it was felt to have a humble and warm philosophy.

Modern Single-Family Villa with an Astonishing Sea View to the Mediterranean Sea

Modern single-family villa on 2 floors located in the coastal Spanish village of Cambrils, in the residential area of Ardiaca (Tarragona – Costa Dorada), in front of an amazing sandy beach. Cambrils, 20 km South of Tarragona, is one of the most beautiful cities of the Costa Dorada and means sea, beach, gastronomy, family tourism, sports, leisure and relaxation.

Urban Living House Project by Box Reshaping Architecture

Located on a compact infill section, the 180-square-metre house is an example of what suburban living in Auckland’s future can be. With smaller sites, the neighbours are physically closer and so issues of privacy and sunlight become even more pertinent.

Interwar Duplex Turned Into Bright Family Residence

An existing interwar duplex on a sloping site was the foundation of this challenging project. The two units had complex floor plans over three levels; including a detached basement. The building’s steep elevation provided excellent views but created a disconnection with the outdoors.

House With Two Bay Windows / D’Arcy Jones Architecture

This new infill project is tucked between two houses from very different eras. On the left is an original house from the early 1900's, where one of the clients grew up. On the right is a 1980's version of the same kind of house.

Aspvik House with architectural structures designed in 1917, 1960 and 2015

Aspvik house was completed recently by Andreas Martin-Löf Arkitekter. The house has 70 sqm and is located in Aspvik, Sweden, near Stockholm. Description by Andreas Martin-Löf: In...

Sand Dune Sanctuary / Hindley & Co

Our Clients came to us with a book of midcentury classics, in which, much to our delight, they had earmarked a photograph of the deep verandah of the Farnsworth House by Mies Van de Rohe, which, along with the qualities of the location and site, gave us our starting point.