Residential ArchitectureHousesUnfinished House by Yamazaki Kentaro Design Workshop

Unfinished House by Yamazaki Kentaro Design Workshop

Unfinished House by Yamazaki Kentaro Design Workshop (1)

Yamazaki Kentaro Design Workshop planned a space that could accommodate an increasing assortment of clothing and hobbies. Unfinished House is located in Masuo, Kashiwa, Chiba, Japan.

Description by Yamazaki Kentaro: A “container” that changes as you design and live in it, and design it, on top of the challenge of living in such a house must continue to give you the pleasure of living there. Clothes, kitchen goods and other things related to their hobbies can be freely placed, and their living space can be filled with things that promote enjoyment and happiness in their lives.

Unfinished House by Yamazaki Kentaro Design Workshop (2)

During the design stage, a new addition to their family arrived to add to the enjoyment of their home. Without defining or limiting the future possibilities of this family, we designed a house that allows for flexibility within their daily lives, such as hobbies and family.

Unfinished House by Yamazaki Kentaro Design Workshop (5)

The construction of the building is made by forming 4 boxes, each box divided into 2 layers around a central space which acts as the hub of the home in which the family gathers.

Unfinished House by Yamazaki Kentaro Design Workshop (6)

The first layer of each box functions as the kitchen, bedroom, plumbing area, and work space. The second layer has intentionally been left blank so the areas can create space suitable for their increasing hobbies, or wardrobes or a children’s room. Particularly the children’s room should be left up to the child to design.

Unfinished House by Yamazaki Kentaro Design Workshop (7)

Each space meets the minimum size required for the designated function, such as the kitchen and bathroom, by 910 modules. They act as not rooms but function spaces and the central hub is an open ceiling space where the 4 boxes, each with a function contributing to their daily lives are gathered around this central space.

Unfinished House by Yamazaki Kentaro Design Workshop (8)

Without limiting it to 910 modules, I positioned the angle of the central space and boxes so that from all windows the view is of trees or the sky, not the neighbouring house or their windows. Also the angle between the kitchen and adjacent boxes on both layers allows a clear view from the kitchen to the box, especially in the event that the box is used as a children’s room.

Unfinished House by Yamazaki Kentaro Design Workshop (9)

This house, born of long, fruitful discussions with the client creates a space where I hope the family and the building itself can grow close together.

Architect: Yamazaki Kentaro Design Workshop
Structural Design: ASD / Ryuji Tabata, Takayuki Tabata
Project: Unfinished house
Location: Kashiwa-shi, Chiba, Japan
Area : 107.63 sqm
Photographs: Naoomi Kurozumi

Unfinished House by Yamazaki Kentaro Design Workshop (10)

Unfinished House by Yamazaki Kentaro Design Workshop (11)

Unfinished House by Yamazaki Kentaro Design Workshop (4)

Unfinished House by Yamazaki Kentaro Design Workshop (3)

Thank you for reading this article!

Subscribe to our newsletter

Coworking Business Ecosystem – SmartBase in Bournemouth

SmartBase is a revolutionary coworking business ecosystem that offers space for coworking, serviced offices and warehousing combined with eCommerce, marketing, and business accelerator specialists on site.

Attic Magic, a Heritage Home Renovation by Windust Architecture x Interiors

Attic Magic is a heritage home renovation which honours a child’s imagination, with a joyful roof space renovation atop a Melbourne heritage home.

Richmond Avenue House / Lipton Plant Architects

This end-of-terrace Islington town house in London’s Richmond Avenue was creatively transformed by Lipton Plant Architects (LPA). From the architect: Our unique process has transformed...

Casa Minho by Meireles Pavan Arquitetura

Located in a very pleasant neighbourhood where Ibirapuera Park is located, this house has been completely renovated to welcome a young couple with their new newborn baby.

Old Weatherboard House in Sydney Gets Modern Addition

This is an addition to an old weatherboard house set within a large garden. The idea was to create a separate sleeping pavillion linked to the existing cottage via extending the old verandah. This creates a separation of sleeping and living areas and links all spaces with the verdant garden.

Recommended Stories