Vanke Duplex Villa / ONE-CU Interior Design Lab

- Advertisement -

Vanke Duplex Villa / ONE-CU Interior Design Lab

Project name: Vanke Duplex Villa
Interior finishing design: ONE-CU Interior Design Lab
Decoration design & execution: ONE-CU Interior Design Lab
Location: Chanba, Xi’an, China
Completion time: June 2019
Photography: Shi Xiang Wan He
Special thanks to: Xi’an Vanke Co., Ltd.

With consumption upgrade permeating the field of upscale residences in China, aesthetic style of architectures, interior design & decorations as well as supporting services have become key considerations for high-net-worth individuals as purchasing a residence.

Vanke Duplex Villa / ONE-CU Interior Design Lab

It was under such background that ONE-CU approached the interior design of a Vanke duplex villa in Xi’an, China. Based on the favorable site conditions and the architecture’s potential for transformation, the design team added a living scene that combines modern stylishness and Oriental humanism to the interior, and created a distinct living space exclusive to local context.

dining room / ONE-CU Interior Design Lab

Fusion between art and living
Adjacent to Chanba Ecological District in Xi’an, the project enjoys great landscape resources and natural environment, and its surrounding educational and commercial facilities are relatively complete. Focused on new urban middle class’s enhanced living demands, ONE-CU strove to provide the occupants a quality lifestyle beyond expectations. The designers followed a modern Oriental design concept, and worked to make the space stylish and tasteful to the largest extent possible.

Vanke Duplex Villa / ONE-CU Interior Design Lab

A large full-height bookshelf made of wood and black steel erects in the space, which is a visual highlight. It’s placed between the living room and the staircase, with the steel net on its back visually connecting the two areas in a subtle way. Walls and the ceilings are embellished with exquisite bronze metal and wood, which adds a modern atmosphere and soft textures to the space.

Vanke Duplex Villa / ONE-CU Interior Design Lab

Leaving memories of time
Considering the relatively small scale of the overall space, ONE-CU tried to create highlights in every public area whilst ensuring an efficient layout. Natural wood grain of the furniture fuses with the unique shapes and neat lines. And marbles constitute simplistic cladding, which shapes the artistic conception of the space. Stainless steel, wallpapers, wired glass and other materials are matched and mixed in appropriate proportions, producing various scenes full of imagination.

Vanke Duplex Villa / ONE-CU Interior Design Lab

Multiple decorative paintings, either in abstract or realistic style, are dotted within the space, which function as clues that connect the narrative of all functional areas including bedrooms, living room, mezzanine and basement, etc. Those paintings are elaborately arranged and mixed with other artworks, which will leave the memories of time in future daily life.

home office / ONE-CU Interior Design Lab

In this way, the space becomes a backdrop or container, in which the dialogue between visual elements and interior environment is established. Articles dotted in it will be updated in the future according to the occupants’ changing lifestyle, which will enrich the dialogue within the space. This home, and the occupants, will “grow” together, leave possible traces of life and embrace the release of personality as much as possible.

Vanke Duplex Villa / ONE-CU Interior Design Lab

Vanke Duplex Villa / ONE-CU Interior Design Lab

Vanke Duplex Villa / ONE-CU Interior Design Lab

Vanke Duplex Villa / ONE-CU Interior Design Lab

bedroom / ONE-CU Interior Design Lab

Vanke Duplex Villa / ONE-CU Interior Design Lab

bedroom / ONE-CU Interior Design Lab

bedroom / ONE-CU Interior Design Lab

bathroom / ONE-CU Interior Design Lab

- Advertisement -

Double Storey Extension to a Single Fronted Victorian in Melbourne

The powerhouse is a double storey extension to a single fronted Victorian in Williamstown Melbourne. This design took its name from the client an electrician with a dream to extend the house into a more open and spacious design

Contemporary Vernacular: a holiday house in the South-East of Corsica

WY-TO Architects have recently completed Contemporary Vernacular, a vacation home located in Corsica, France. Description by WY-TO: Contemporary Vernacular is a holiday house in the...

Modular Extension to an Old Brick House in Brunswick, Australia

Peeking above a brick wall in Brunswick sits a modular extension that creates a powerful contrast from the existing architecture. The corner block called for a modular design that engages with the site’s existing streetscape from multiple viewpoints.

Continental Place Apartment in Seattle Captures the Essence of the Pacific Northwest

This downtown Seattle condominium captures the essence of the Pacific Northwest. An existing apartment was stripped to the studs and reworked to create a warm and masculine urban retreat for an Alaska-based bachelor.

Arqmov Workshop Renovated SFA House for a Young Family with Three Children

The SFA house is a refurbishment project that is faithful to the client's specific requirements. Arqmov Workshop initially suggested a brand new project, given the previous (quite unfortunate) refurbishment work on the property.

632 meter-tall Shanghai Tower Ranks as China’s Tallest Building

Architect: Gensler Project: Shanghai Tower Location: Lujiazui Finance and Trade Zone, Pudong district, Shanghai, China This super-tall, 632-meter tower will be sited in the heart of Shanghai’s...

Powers House / The Raleigh Architecture Company

With the home’s location in a busy intersection near downtown Raleigh, North Carolina, privacy was a key component for the design of the Powers...

Rural Retreat in Washington: Studhorse Winthrop by Olson Kundig

Studhorse is a rural retreat designed by Olson Kundig Architects. The house is located in Winthrop, Washington, US. Description by Olson Kündig: Set in the...

A San Antonio Retreat Designed as a Peaceful Escape from the Busy City

Ravine Retreat is a home designed to be a peaceful escape focused on the natural realm within the conditions of an established neighborhood. Three-dimensionally keyed into the site, the house is carefully situated ...

South Melbourne House: Refurbishment of an Double Storey Terrace House

This refurbishment of an existing double storey terrace house in South Melbourne opens up the entire ground floor and encloses an existing courtyard to create a communal multi-zoned family space that incorporates a lounge, quiet sitting room, and dining/kitchen areas.

45-sqm Roof Storage Space Converted into a Living Space

The goal of this project was to transform an existing storage on the roof of a residential apartment to a livable place. Considering the fact that existing space was very limited, design team initial concept was to incorporate all the residential required spaces in such a small space.