A Home Remodeling for a Young Couple in Castelfranco Veneto, Italy

A Home-Remodeling for a Young Couple in Castelfranco Veneto, Italy

Project: Home Remodeling LP Interior
Interior Designer: Didonè Comacchio Architects
Team: Paolo Didonè, Devvy Comacchio
Location: Castelfranco Veneto, Italy
Year 2017
Photography: makethatstudio

Home Remodeling project fulfils the needs of a young couple to remodel the interior space of an apartment of about 80sqm, creating an environment suitable for their everyday and working life. The unit is located on the first floor of a newly built residential complex in the historic center of Castelfranco Veneto.

A Home-Remodeling for a Young Couple in Castelfranco Veneto, Italy

Spatial remodeling has mainly affected the service areas by updating the functional space dedicated to the main bathroom / laundry room and adding a small service bathroom attached to the master bedroom. The main room, which overlooks the outdoor terrace, is an open space where the living / kitchen / study area is developed and blend together and is expanded through the elimination of a corridor.

interior space of an apartment for a young couple, home office

The project involves the design of custom-made furniture that use neutral colors and favour the material experience, maximizing the containment and hierarchizing the interior space without occluding it, exalting the natural light coming form the large windows.

interior space of an apartment for a young couple, dining room

The interior design is characterized by references to Eastern minimalism, in memory of the couple’s life in Southeast Asia.

A Home-Remodeling for a Young Couple in Castelfranco Veneto, Italy

interior space of an apartment for a young couple, kitchen

A Home-Remodeling for a Young Couple in Castelfranco Veneto, Italy

A Home-Remodeling for a Young Couple in Castelfranco Veneto, Italy

interior space of an apartment for a young couple, bedroom

A Home-Remodeling for a Young Couple in Castelfranco Veneto, Italy

interior space of an apartment for a young couple, bathroom

A Home-Remodeling for a Young Couple in Castelfranco Veneto, Italy

interior space of an apartment for a young couple, bathroom

Subscribe to Our Newsletter

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

16th Century Medieval House Transformed into a Guesthouse by ORA Studio

The Štajnhaus has not been a project, the Štajnhaus has been a process. This house with a Renaissance core stands right at the foot of the chateau hill, in the former Jewish quarter of Mikulov

Open-Layout Apartment in Barcelona Exhibiting Fresh, Clean and Bright Design

The project presents the renovation of an apartment located in a building on the ‘Eixample’ neighbourhood, Barcelona. Originally, the apartment presented a decayed and dark image due to the excessive subdivided rooms.

Vigario House is a Dialog Between Old and New / AND-RÉ

Vigario House is a particular and sensitive project, dating back to 2008 and completed early 2015. Located in Paredes, Portugal, the house was designed...

Sherwood Hill House / Maguire + Devine Architects

Designed for a young couple escaping from the hustle and bustle of life in Melbourne, this modest house frames views of the surrounding forested hills. Living spaces open onto a sheltered terrace that catches the northern sun throughout the day.

KAP-House Featuring a Series of Rectilinear Volumes Placed in Interlocking Juxtapositions

Reclined within a well-heeled residential enclave, KAP-House reposes behind wild grassland that grows from the remains of the old Malayan Railway. Placed on a plot that was once the sprawling garden of a classic colonial black and white bungalow, the home was imagined as a paradigm of modern tropical living.

Ozernaya Apartment in Moscow / Buro 108

Derived from the word ‘ECO’: ECOlogic and ECOnomic. A small apartment that has it all. This small apartment in Moscow has been designed according to this principle. Interior project was created by Ekaterina Gritsan for Buro 108 for young man and covers an area of 60 m².