Interior Design for a Venetian Rural House / Didonè Comacchio Architects

Interior Design for a Venetian Rural House / Didonè Comacchio Architects

Project: Interior DR / Venetian Rural House
Architects: Didonè Comacchio Architects
Designers: Arch. Paolo Didonè Arch. Devvy Comacchio
Location: Rosà, Italy
Area: 250.0 m2
Project Year: 2019
Photographer: Alberto Sinigaglia

Interior design project for a Venetian rural house built in the early 1900s and restored in the early 2000s. The project, designed for the functional needs and aesthetic tastes of the client, enhances the recycled materials used in the restoration, as the larch beams and the original structural walls in stone and brick, with the use of simple and elegant materials and shades, applied to pure geometric shapes.

Interior Design for a Venetian Rural House / Didonè Comacchio Architects

The entrance space of the building overlooks a porch and acts as a filter that separates the living room from the kitchen and allows access to the sleeping area via the wooden staircase.

kitchen / Didonè Comacchio Architects

The colors and materials used for the new elements are reduced to an essential vocabulary and specially designed to make the space bright. The paving surface, which extends across the entire ground floor is made of polished oriental stone and becomes the neutral base on which the various furnishing elements are inserted.

Interior Design / Didonè Comacchio Architects

The dining / kitchen area is characterized by the large white kitchen and the solid oak table, the latter also used for the kitchen base and the chest.

Interior Design for a Venetian Rural House / Didonè Comacchio Architects

The living room is characterized by a background of OSB panels backlit by a led strip that gives a soft and indirect light to the room. These panels, placed along the entire length of the historic stone wall, rest on the long concrete shelf that acts as a TV base.

Interior Design for a Venetian Rural House / Didonè Comacchio Architects

On the upper floor there is the master bedroom where the palette of the materials used on the ground floor is resumed, while the bathroom is covered with gray stone effect stoneware, also used on the floor to obtain a continuity of materials. The mono-materiality of this space is only interrupted by the long wooden shelf which, accentuating the longitudinality of this space, extends towards the large niche shower.

bedroom / Didonè Comacchio Architects

Interior Design for a Venetian Rural House / Didonè Comacchio Architects

bathroom / Didonè Comacchio Architects

blank

Newsletter HomeWorldDesign

To be updated with all the latest projects

Most Recent

Most Popular

This Wooden Mountain House Features Delightful Mix of Traditional and Modern 13

This Wooden Mountain House Features Delightful Mix of Traditional and Modern

In this highly preserved Alpine valley, stringent architectural guidelines allow for very little freedom of architectural expression. Everything from building height/width ratio to roof slope, via building material and window sizes are strictly controlled
Capitol Reef Desert Dwellings, Imbue Design

Capitol Reef Desert Dwellings / Imbue Design

Tucked away in a remote desert location just outside of the U.S. Capitol Reef National Park is a plot of land with some of the most impressive rock formations in the world. The owners of the plot, two warmly intelligent professionals with an affinity for minimal design, came to Imbue requesting the design of a small campus of structures where they could drink in the raw desert beauty.
The Spot: Dynamic, Modern and Distinctive Retail Space 1

The Spot: Dynamic, Modern and Distinctive Retail Space

The Spot is a new multi brand chain of premium fashion sportswear stores, currently located in three retail spaces in Belgrade and Novi Sad, Serbia. The request of the client was to create a space oriented towards the customers who use sportswear to create their own style and identity.
The Corrie House Was Designed on the Remains of a Former Church Building 4

The Corrie House Was Designed on the Remains of a Former Church Building

Our Corrie house project combines the old and new in an outstanding location on the shore of Loch Torridon. The core of the project is formed from the remains of a former church building
JFS Arquitecto, chile, kitchen, interior design

Chilean Old House Renovated by Javier Salazar Fuenzalida

This project is conceived as the refurbishment of a 1959 family house located in a traditional borough of this commune. The house was in good conditions and in its original state.

More Articles Like This