Alameda House / Andrew Mann Architecture

Alameda House Andrew Mann Architecture

Alameda House is a two-storey house designed by San Francisco-based Andrew Mann Architecture. The house is located in Alameda County, California.

Inspired by the simplicity of New England colonials, this house is a collaborative creative endeavor envisioned by the owner as a home for her family. As an artist, she applied her finely-tuned sensibilities for an aesthetic that embodied a delicate balance between order and casualness.

Alameda House Andrew Mann Architecture 1

Finish selections were pared down to a precisely palette, construction details were developed to present an honesty of materials and craft, and systems were selected for sustainability and health. This house achieved LEED Platinum certification.

Architects: Andrew Mann Architecture
Project: Alameda House / House for an Artist
Interiors: Sherry Williamson Design
Location: Alameda County, California, US
Landscape Architect: Scott Lewis Landscape Architecture
Photographer: David Wakely

Alameda House Andrew Mann Architecture 2

Alameda House Andrew Mann Architecture 2

Alameda House Andrew Mann Architecture 4

blank

Alameda House Andrew Mann Architecture 6

Alameda House Andrew Mann Architecture 7

Alameda House Andrew Mann Architecture 8

Alameda House Andrew Mann Architecture 9

Alameda House Andrew Mann Architecture 10

Alameda House Andrew Mann Architecture 12

Alameda House Andrew Mann Architecture 11

Alameda House Andrew Mann Architecture 13

Alameda House Andrew Mann Architecture 15

Alameda House Andrew Mann Architecture 17

Alameda House Andrew Mann Architecture 16

Alameda House Andrew Mann Architecture 18

Alameda House Andrew Mann Architecture 19

Thank you for reading this article!

blank

Newsletter HomeWorldDesign

To be updated with all the latest projects

Most Recent

Most Popular

Refurbishment of Two Adjacent Apartments into a Single Residential Flat

Refurbishment of Two Adjacent Apartments into a Single Residential Flat

The project involves the refurbishment of two adjacent apartments into a single residential flat. The partition between the two spaces has been demolished, as well as the mezzanines, transforming the living area into a single elementary volume
A Hillside Family House Adds an Earthy Twist to Village Residence Construction

A Hillside Family House Adds an Earthy Twist to Village Residence Construction

The site is situated at the edge of the village, adjacent to a forest park. Backed by the mountain, endowed with greenery, its peace and quietness inspired the designer Jin Feng, and the silhouette of a reclusive white hillside family house appeared in his mind.

Casa dos Abraços by Marlene Uldschmidt Architects

Casa dos Abraços is situated in the fishing village of Ferragudo, Algarve, Southern Portugal. The historic center of Ferragudo is an extremely sensitive area to work and we believe that our intervention should be balanced harmonious and above all integrate with the surrounding architecture.

MTZHF Advertising Agency Offices in San Francisco / Gensler

The edgy office at 220 Sansome Street in San Francisco—home to advertising agency MUH-TAY-ZIK | HOF-FER—is a 7,000-square-foot testament to collaboration between client and designer. “I wanted to invent something I couldn’t think of,” explains John Matejczyk, the agency’s cofounder and creative director
New Apartment with 360 Degree Views of London Daniel Hopwood

New Apartment with 360 Degree Views of London / Sound and Vision by Daniel...

"Sound and Vision" is a new apartment in Aldgate, London, recently completed by Studio Daniel Hopwood, an interior design practice founded by Daniel Hopwood in...

More Articles Like This