California Family Retreat – Big Sur Barn by Studio Schicketanz

California Family Retreat 7

Architects: Studio Schicketanz
Project: California family retreat / Big Sur Barn
Location: California’s Central Coast
Size: Main house of 4,000 square feet (372 square meters), plus small separate guest houses, on 70 acres (28 hectares)
Year 2017
Photographer: Joe Fletcher Photography

This barn serves as the main area to socialize for a California family retreat. Big Sur Barn was completed by Studio Schicketanz, a full service architectural firm based in Carmel, California. It was relocated from the mid-West and refurbished for this purpose, according to the Indian building principles of sthapatya veda. Studio Schicketanz installed new siding, windows, infrastructure, and introduced carefully-designed interior finishes, as well as reclaiming and re-using any unused original material for trim, interior doors, and cabinetry.

California Family Retreat


California Family Retreat 1

California Family Retreat 2

California Family Retreat 3

California Family Retreat 4

California Family Retreat 5

California Family Retreat 6

California Family Retreat 7

California Family Retreat 8

Thank you for reading this article!

Subscribe to Our Newsletter

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

Casa dos Patios by Pedro Ferreira Architecture Studio

Casa dos Patios project aimed to refurbish an eighteenth-century urban villa, located in one of the most charismatic streets of the city center, featured by a mixture of commerce, services and housing uses.

Wheelers Hill House / Eco Edge Architecture

This modern split level family home provides extreme liveability for the now with a long life/loose fit design approach to ensure long term practicality and adaptability. Robust finishes and bold design pair with refined textures and considered details.

Central Park Road House / Studiofour

An existing 1970’s house originally comprised of brown brick with small windows, dark interior spaces and walls covered in superfluous decoration, our focus was to return the house to its unadorned honest form.