An Extensive Renovation of a Tiny Weatherboard Beach Shack

An Extensive Renovation of a Tiny Weatherboard Beach Shack (1)

Designed by Auhaus Architecture, Barow House is an extensive renovation of a tiny weatherboard beach shack in Barwon Heads, Victoria, Australia.

Description by Auhaus: The new house was to act as a semi-permanent residence and a holiday house for extended family. The renovation transforms the main house and adds a new guest pavilion, linked by a timber deck. Light and space are amplified within the original floor area by exaggerating the height of the gabled roof form and opening up the interiors with cathedral ceilings. Ancient tea trees surrounding the deck create a sculptural focal point for both pavilions and act in counterpoint to the strong geometry of the house. Photography: Auhaus Architecture

An Extensive Renovation of a Tiny Weatherboard Beach Shack (2)

An Extensive Renovation of a Tiny Weatherboard Beach Shack (3)

An Extensive Renovation of a Tiny Weatherboard Beach Shack (4)

An Extensive Renovation of a Tiny Weatherboard Beach Shack (5)

An Extensive Renovation of a Tiny Weatherboard Beach Shack (6)

An Extensive Renovation of a Tiny Weatherboard Beach Shack (7)

An Extensive Renovation of a Tiny Weatherboard Beach Shack (8)

An Extensive Renovation of a Tiny Weatherboard Beach Shack (9)

An Extensive Renovation of a Tiny Weatherboard Beach Shack (10)

Thank you for reading this article!

foto fundal

Newsletter HomeWorldDesign

To be updated with all the latest projects

Most Recent

Most Popular

Topolski Bar – Celebrates the Art of Feliks Topolski

Topolski Bar is an interior design project conducted by London studio B3 Designers. Topolski Bar is Winner Best London Bar, Restaurant and Bar Design Awards in...
Wonderland Park Residence by Assembledge+

Wonderland Park Residence by Assembledge+

The Wonderland Park Residence is nestled in the famous hills of Laurel Canyon in Los Angeles, CA. The Wonderland Park area is a special enclave of mid-century residences that include neighbors such as Case Study #21 by Pierre Koenig built in 1959.
Chelsea Apartment by BFDO Architects

Chelsea Apartment by BFDO Architects

This Chelsea apartment occupies the top floor of one of a series of brick rowhouses that were joined together to create a larger building. In the existing layout, the street frontage of the unit is split between the living and dining spaces on one side and one large bedroom on the other.
RJA Apartment , Dash Marshall 1

RJA Apartment / Dash Marshall

In the entry hallway we wrapped an existing wall with new wooden fins that are perforated into an oversized pegboard, allowing it to function as storage (seen below on the left).
The Master: Luxury Residence by the Pearl River, Guangzhou

The Master – Luxury Residence by the Pearl River, Guangzhou

The Master is located in New Haizhu Bay, a contemporary area of Guangzhou, a prosperous city in the Pearl River Delta. The astonishing view toward the south outlines a unique scene of luxury

More Articles Like This