Bluff House by Auhaus Architecture

- Advertisement -

Bluff House by Auhaus Architecture (1)

Auhaus Architecture have designed Bluff House in Barwon Heads, Victoria, Australia.

Description by Auhaus Architecture: Bluff House is a three level house designed for a steeply sloping site backing onto the Barwon Heads golf course. The house is designed as a series of stepped interior and exterior spaces meandering upward from the street towards seclusion and views at the rear of the block.

Bluff House by Auhaus Architecture (17)

The house and landscape are fully integrated, providing a series of fluid living zones and a continuous dialogue between the internal spaces and surrounding environment. The tapered, curved studio space, landscape entry stair and roof planters evoke the local bluff landscape, drawing you up and into the heart of the house.

Architects: Auhaus Architecture
Photography: Trevor Mein & Auhaus Architecture

Bluff House by Auhaus Architecture (3)

Bluff House by Auhaus Architecture (4)

Bluff House by Auhaus Architecture (19)

Bluff House by Auhaus Architecture (18)

Bluff House by Auhaus Architecture (6)

Bluff House by Auhaus Architecture (20)

Bluff House by Auhaus Architecture (13)

Bluff House by Auhaus Architecture (21)Bluff House by Auhaus Architecture (10)

Bluff House by Auhaus Architecture (11)Bluff House by Auhaus Architecture (22)

Bluff House by Auhaus Architecture (23)

Bluff House by Auhaus Architecture (16)

Bluff House by Auhaus Architecture (14)

Bluff House by Auhaus Architecture (15)

Bluff House by Auhaus Architecture (12)

- Advertisement -

Chelsea Loft lovely personalized with natural textures and rich colors

Chelsea Loft is an interior design project completed by Willey Design Studio. John Willey is a New York-based interior designer celebrated for his thoughtful and refined...

SK Ranch in the Texas Hill Country / Lake Flato Architects

The buildings at SK Ranch sit on a broad, curving mesa in the Texas Hill Country. Taking full advantage of the site’s strengths for solar orientation, prevailing breezes, topography and distant vistas

Chelsea Apartment by BFDO Architects

This Chelsea apartment occupies the top floor of one of a series of brick rowhouses that were joined together to create a larger building. In the existing layout, the street frontage of the unit is split between the living and dining spaces on one side and one large bedroom on the other.

New Beach House / Hide and Seek House by Bower Architecture

Architects: Bower Architecture & Interiors Project: New Beach House / Hide and Seek House Location: Point Lonsdale, Australia Area: 260 m2 Year 2017 Photography: Shannon McGrath In a quiet street,...

Interior Reform of a Mini Apartment in Barcelona’s Gracia District

The project consists of the interior reform of a former gatekeeper residence, located on the roof of a building in the Barcelona district Gracia. Enjoying a privileged location overlooking the neighboring buildings and surrounded by a large terrace, this apartment showed serious deficiencies such as its small size of 38 m2.

Maine Rural Modern / GO Logic Architecture

Designed for an active, outdoor-oriented couple, Maine Rural Modern stands on 10 acres of gently rolling pasture ringed by mixed woodland, a property it shares with a four-stall horse barn.

Wooden Box House / Moloney Architects

Wooden Box House is a turn-of-the-century weatherboard home that merges Victorian heritage with a contemporary architectural extension to house a growing family. The project, located...

Complete Refurbishment and Extension of a Victorian Semi-Detached House

Highlever Road is a Victorian semi-detached house in West London that was completely renovated and expanded by London-based Haptic Architects. The architect’s description:  The intention was to form...

Interwar Duplex Turned Into Bright Family Residence

An existing interwar duplex on a sloping site was the foundation of this challenging project. The two units had complex floor plans over three levels; including a detached basement. The building’s steep elevation provided excellent views but created a disconnection with the outdoors.

Treasure Cays House / Moreno Masey Architecture Studio

Treasure Cays is a new build beach front house which looks to appropriate the local vernacular style and add a contemporary use of materials,...

Mexican Coastal House by Walker Warner Architects

In harmony with its surroundings along the coast of Mexico, this vacation home embraces beauty as well as durability. Custom concrete walls matched to the color of local sand were poured in lifts to create a unique wavy texture that shifts as the light changes throughout the day.