Outdoor DesignAn Intimate Garden for a Culinary Blogger. Restyling of a Ready Land...

An Intimate Garden for a Culinary Blogger. Restyling of a Ready Land Plot

An Intimate Garden for a Culinary Blogger. Restyling of a Ready Land Plot

Project Name: An Intimate Garden for a Culinary Blogger
Project team: INRE
Designed: 2020
Implemented: 2020
Implementation period: 1,5 months
Size: 200 m2
Location: Kaluzhskoe Highway, Moscow region, Russia
Client: Natalia Varvina, a blogger
Courtesy of INRE

This project is an example of restyling a ready land plot with minimum funds and within a very limited timeline. After a thorough work on the initial data the designers kept the zoning of the territory, preserved the existing footpaths and paving. The old pavilion was replaced by an eye-catching minimalistic veranda. Now the owner can film a culinary blog there, as well as get together at the table for family dinners and barbecue parties.

An Intimate Garden for a Culinary Blogger. Restyling of a Ready Land Plot

To design an atmospheric garden, a large number of plants were bedded out: 35 bushes of wild and large-leaved hydrangeas, mountain and black pines, euonymus, rhododendrons, lavender. With the help of dense plants along the perimeter the architects managed to hide the garden from strangers’ eyes while balancing at the same time strong elevation difference. To create a ‘live’ background thujas were planted by the pavilion: they separate the garden and the street and serve as a ‘natural blinds’ from the neighbouring land plot. The blossoming hydrangeas and dense blushes mark the internal borders of the garden. The space looks intimate and spacious at the same time: one can either rest on the couch by the fire or enter the pavilion.

An Intimate Garden for a Culinary Blogger. Restyling of a Ready Land Plot

An austere minimalistic veranda, designed by INRE, is made of heat-treated wood and is painted into two contrasting colours with a horizontal rhythm. Its space is split into three parts: the kitchen area with work surface, the dining area and the bar counter. The pavilion is decorated with designer metal pots with seasonal plants – hydrangea and aromatic lavender. The floor if covered with porcelain stoneware and lawn grass – a natural carpeting. The multifunctional bar counter is easily transformable: it can host master classes here, one can pour cocktails, uniting people and encouraging the communication or having breakfast with the garden view.

An Intimate Garden for a Culinary Blogger. Restyling of a Ready Land Plot

The open fire zone is comfortable for cooking outside. The pavilion is constantly full of light and air, shimmering on the wooden planks. At night the land plot is lit up with LED lighting with the capacity to adjust the glow warmth. The combination of the colours and textures, wood, growing plants and fire creates a relaxing atmosphere for chilling out in the nature.

An Intimate Garden for a Culinary Blogger. Restyling of a Ready Land Plot

An Intimate Garden for a Culinary Blogger. Restyling of a Ready Land Plot

An Intimate Garden for a Culinary Blogger. Restyling of a Ready Land Plot

An Intimate Garden for a Culinary Blogger. Restyling of a Ready Land Plot

Subscribe to our newsletter

Red Cup Sochi – Retro Futuristic Interior by AllartsDesign

Bright interior of the new coffee Red Cup opened in Sochi (Southern Russia). On the interior worked Saranin Artemy of ALLARTSDESIGN studio (Russia, Perm).

Inverse Residence by Matt Fajkus Architecture

The Inverse Residence is a major renovation of a dwelling located along the fairway of the 14th hole of Austin Country Club’s golf course.

Treasure Cays House / Moreno Masey Architecture Studio

Treasure Cays is a new build beach front house which looks to appropriate the local vernacular style and add a contemporary use of materials,...

Cozy Studio – 40 Square Meters Transformed by Curly Design

Curly, the design studio from Chisinau, Moldova, has realized this studio apartment with an area of 40 square meters. By removing the interior partitions,...

Twin Peaks House Built on the Bones of a 1970s Home

Built on the bones of a solid 1970s Rose Bay home with an existing single roof ridge to the front and a substantial addition to the rear under a new second roof ridge; these design elements are the aspects that differentiate this new Twin Peaks from the original, Queen Anne, gabled Twin Peaks house.

Recommended Stories