Architecture and Interior Design StudiosDan Gayfer DesignBrighton Bunker - Outdoor Living Space by Dan Gayfer Design

Brighton Bunker – Outdoor Living Space by Dan Gayfer Design

Brighton Bunker - Outdoor Living Space by Dan Gayfer Design (1)

Brighton Bunker is an extension project of an outdoor living space completed by Australian studio Dan Gayfer Design.

Description by Dan Gayfer: The rear area of this residence did not meet the requirements of a highly active family. With foresight in mind, the area was reconfigured to provide amenities for four children, parents and friends.

Brighton Bunker - Outdoor Living Space by Dan Gayfer Design (4)

An existing outdoor living space was extended to include a honed masonry fireplace, AV hub and portable lounge. A timber landing separates the spa and lap pool, the pool widening at one end to provide a deeper diving area.

Brighton Bunker - Outdoor Living Space by Dan Gayfer Design (3)

A plywood clad bunker at the end of the pool is orientated back towards the house; lounges, planter and recessed bar fridge all provide a pool side haven for children and adults.

Brighton Bunker - Outdoor Living Space by Dan Gayfer Design (5)

A powder room at the rear of the bunker and an adjacent recreation terrace further contribute to a flexible and functional project.

Architect: Dan Gayfer Design
Project: Brighton Bunker
Location: Brighton, Australia
Photographs: Dean Bradley

Brighton Bunker - Outdoor Living Space by Dan Gayfer Design (6)

Brighton Bunker - Outdoor Living Space by Dan Gayfer Design (7)

Brighton Bunker - Outdoor Living Space by Dan Gayfer Design (2)

Brighton Bunker - Outdoor Living Space by Dan Gayfer Design (8)

Brighton Bunker - Outdoor Living Space by Dan Gayfer Design (15)

Brighton Bunker - Outdoor Living Space by Dan Gayfer Design (14)

Brighton Bunker - Outdoor Living Space by Dan Gayfer Design (9)

Brighton Bunker - Outdoor Living Space by Dan Gayfer Design (10)

Brighton Bunker - Outdoor Living Space by Dan Gayfer Design (11)

Brighton Bunker - Outdoor Living Space by Dan Gayfer Design (12)

Brighton Bunker - Outdoor Living Space by Dan Gayfer Design (13)

Thank you for reading this article!

Subscribe to our newsletter

Vietnamese Contemporary House Inspired by Traditional Architecture

The Vietnam traditional house is stretched from front to back creating continuous functional spaces. These spaces’ boundaries are estimated by light with different intensity and darkness. The layout utilizes the wind direction of the local area in different seasons.

Boro Hotel in Long Island City / Grzywinski+Pons

Grzywinski + Pons, a New York City based practice principals led by Matthew Grzywinski and Amador Pons, has designed Boro Hotel in Long Island...

Four Stacked Boxes Defining Modern Family House in San Juan Island

Anchored to a rocky slope and looking out over expansive water views, this house is the expression of the clients' desire to connect to both the immediate landscape and the view beyond. Stacked boxes that end in large lift-slide doors direct each interior to specific views.

A Home with Mystery Doors – Interior Designer Ariella Azaria-Berkowitz

Interior designer Ariella Azaria-Berkowitz is used to being given free rein by her clients. But in this project, the designer surprised her clients twice: they only saw their apartment for the first time at the end of the project, and in addition, they discovered that the bedrooms were fully concealed behind hidden doors

Modern Tea Ceremony House – théATRE by Sò Studio

“Opening” is the first thing we did for this Modern Tea Ceremony House. We opened the façade and left 1/3 of the space completely connected with the outdoor. We hope that the guests can feel the story of the interior and see our tea gardens and products at first sight.

Recommended Stories