facebook

An Old Furniture Laboratory Becomes a New York Style Loft

An Old Furniture Laboratory Becomes a New York Style Loft

Project: New York Style Loft
Location: Cascina, Tuscany, Italy
Text and photos provided by Matteo and Veronica

An ambitious project for a young couple like Matteo and Veronica, a personal trainer and a beautician who live in a small town near Pisa. They looked for something different, they had everything in their minds. They bought a very old building of 220 mq and almost 5 m high to realize their dream: a New York style loft. After only nine months of hard work they proudly started living in a custom made home. Over 130 mq of open space, 2 bathrooms, 2 bedrooms, 1 laundry, 1 pantry and a big walk in closet. Black, white and many shades of grey are the main theme of this amazing loft. Metal furnitures, an oversized table, a giant sofa, a custom made canopy bed and a round bathtub are some of the beauties of this place. Sometimes dreams come true…Matteo and Veronica are living one.

Before
BEFORE

An Old Furniture Laboratory Becomes a New York Style Loft

An Old Furniture Laboratory Becomes a New York Style Loft

An Old Furniture Laboratory Becomes a New York Style Loft

kitchen, industrial style

An Old Furniture Laboratory Becomes a New York Style Loft

An Old Furniture Laboratory Becomes a New York Style Loft

bedroom

An Old Furniture Laboratory Becomes a New York Style Loft

bathroom, industrial style

An Old Furniture Laboratory Becomes a New York Style Loft

An Old Furniture Laboratory Becomes a New York Style Loft

Subscribe to Our Newsletter

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

Ayeka Coworking Space / Setter Architects

Ayeka’s offices are designed as a co-working space. The main design concept was to create a sort of street with the ambience of a European city – cozy, charming, laid-back, and with a sense of history.

Milagro Springs Retreat in Texas Hill Country

Situated on a sweeping Texas Hill Country meadow, Milagro Springs Retreat is defined by a series of jagged roof peaks inspired by the rise and fall of the surrounding hills. Lovingly referred to it as “The Sanctuary” by its owners, an active couple of ordained ministers, and executed on a very modest budget

Douglas House in London / RISE Design Studio

The Douglas House was designed, in many ways, from the inside out: we took the absolute limits of permitted development rules in terms of what we could achieve in increasing the volumes on Ground and Second Floors and then re-shaped

Wimbledon House – Contemporary Restoration and Extension of a 1950s Detached Family Home

Wimbledon House project is a sensitive but contemporary restoration and extension of a 1950s detached family home set to the bottom of the hillside...