Residential ArchitectureSmall apartmentsApartment Facsemete in Budapest, Hungary / LAB5 Architects

Apartment Facsemete in Budapest, Hungary / LAB5 Architects

Apartment Facsemete in Budapest, Hungary / LAB5 Architects

Project: Apartment Facsemete
Leading designers: LAB5 architects – Linda Erdélyi, András Dobos, Balázs Korényi, Virág Anna Gáspár
Designers: Rebeka Sipos, Diána Németh
Furnishing and accessories: th design, Europa Design, Do Work
Carpenter: Enter Team
Location: EU, Hungary, Budapest XXI. District
Area: 62 m2
Year: 2017
Photography: Zsolt Batár

Due to the stretchy program and the zigzag layout of a newly built apartment, we used a lot of tricks and hidden secret solutions designing its interior.

Apartment Facsemete in Budapest, Hungary / LAB5 Architects

Despite the distance of several steps between the kitchen and the entrance door, standing in the lobby, a smart gap allows you to put down your shopping bag right on the kitchen counter.

Apartment Facsemete in Budapest, Hungary / LAB5 Architects

More handy gaps and hidden drawers appear in the layout to provide you a comfort, so everything is right there where you need it and when you need it.

Apartment Facsemete in Budapest, Hungary / LAB5 Architects

A huge drawer envelopes all the winter-jackets that is hidden in the wardrobe-closet. Only appears in front of the mirror for the few colder months.

Apartment Facsemete in Budapest, Hungary / LAB5 Architects

A deep gap between the changing-room and the bedroom hides the ironing-board, the clothes-horse, and the clothes valet stand – so they are freely reachable from both spaces but they won’t bother your eyes.

interior design, LAB5 architects

Due to the shafts appearing at uncomfortable details of the floor plan, we used them to hide some atmospheric lighting, and a secret drawer for bigger tools on the kitchen-counter.

interior design, LAB5 architects

Generally the main idea of having a small space but to feel it big, is painting it white or light-grey. We made it more interesting by painting abstract clouds on the walls, so inviting the infinity to remove the close boundaries.
Closets and built-in-furniture don’t touch the ceiling, so the ceiling feels to be unreachable and higher as it is.
Despite all being whitish – we painted the inside of all furniture by a “secret” colour of strong, dark, night-blue. So the user of the apartment apartment Facsemete has a different image of the space in her mind, which is not so grey but more gripping.

interior design, LAB5 architects

interior design, living room

interior design, LAB5 architects

plan

Subscribe to our newsletter

Coastal Holiday House with a Retro Vibe at Sorrento on Victoria’s Mornington Peninsula

Sorrento House is a coastal holiday house composed of a series of stepped pavilions reflecting the sites undulating topography. The living space, master bedroom and guest bedroom sit under the main roof plane, while a separate pavilion, linked by the deck, incorporates two further bedrooms.

Karioi Retreat / Red Architecture

The Karioi retreat was not be used as a permanent residence and needed to be suitable for accommodating friends, family and short term boarders. Spatial considerations were to include sleeping spaces that could share amenities (but feel private), a boat shed, outdoor shower and rooms for bunks.

Spectacular Forest Retreat Hidden in the Forested Hills of Northern California

The clients sought a family forest retreat hidden in the forested hills of Northern California, where an extended community of family, friends and colleagues could gather. We wondered, What if the forest itself was the house?

The Second Floor Apartment / Atelier Boter

Designer: Atelier Boter Project: The Second Floor Location: Daliao District, Kaohsiung City, Taiwan Photography: Milu Wang The Second Floor, as it’s named, is situated on the second floor...

Villa L’escalet in Ramatuelle – with a Panoramic View to the Sea

Realized by the architect Vincent Coste, Villa L’escalet is located in Ramatuelle, near Saint Tropez, on an abrupt terrain, with a panoramic, beautiful view to the sea. As an architectural design, the house resembles a building block made from independent volumes, which allow space saving, by reducing the passage ways.

Recommended Stories