Apartment in Kiev for a Young Lady / Dihome

Apartment in Kiev

This apartment in Kiev was recently designed by Yevheniia Sytnik, Dihome studio.

From the designer: The condo is located in the brand new condominium complex near the forest in Kyiv, Ukraine. The total square footage is 53 sq. meters. Taking into consideration our clients ideas and preferences that they shared helped us made their dream design came true. We worked on some changes and ideas together that let us use existing space more wisely and efficiently.

Apartment in Kiev 1

Despite the fact that the flat has been entirely painted in neutral color the interior doesn’t lose its intensity. In the living room the wall and ceiling covered with wooden panels and have recessed lighting fixtures. Wooden color spreaded over the whole apartment – it has its beginning on the kitchen’s cabinets then come down to the kitchen table, floor and continues on the walls as wooden slats.

Apartment in Kiev 2

Porcelain stoneware is used as floor covering. Also this material can be found in the all other elements of the dwelling such as walls. It allows us to keep subtle contrast of the whole apartment.

Apartment in Kiev 3

Originally the total square footage was much smaller. But our proposed layout which included existing porch enclosure for one extra room allow us to increase the living space. This area turned to a cozy and pretty intimate space where you can relax with a cup of tea – with a boudoir on one side and an armchair with a coffee table in front of. This change also combined the bedroom and working area together. The boudoir can be used as a small desk.

Apartment in Kiev 4

Every piece of furniture is custom-made and fits in such a way as to create a perfect composition. Using a sliding mirror door cabinet also helped us to make the hall visually bigger.

Apartment in Kiev 5

Despite a quite compact bathroom (4 sq.m.) we managed the space in the best way – to keep it airy, open and bright. Personally I tried to reach the balance between the elegant and contemporary style in this project and I think I succeed.

Apartment in Kiev 6

Apartment in Kiev 7

Apartment in Kiev 8

Apartment in Kiev 9

Apartment in Kiev 10

Apartment in Kiev 11

Apartment in Kiev 12

Apartment in Kiev 13

Apartment in Kiev 14

Apartment in Kiev 14

Apartment in Kiev 16

Apartment in Kiev 17

Apartment in Kiev 18

Apartment in Kiev 19

Apartment in Kiev 20

Apartment in Kiev 21

Thank you for reading this article!

Subscribe to Our Newsletter

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

This Redesigned Apartment Complex on Capitol Hill Gives Off a Nostalgic Vibe Inspired by Seattle’s Music Scene

When apartment buildings experience a change in ownership, a repositioning and rebrand are often in order, and this allows for creative integration between the new brand and the interior design of refreshed multifamily amenity spaces.

Summer Family Residence in a Pleasant Countryside of Central Bohemia

This summer family residence stands literally on a green field, near a clump of trees, in a pleasant countryside of central Bohemia. The house accommodates three generations of one family.

Maywood House by Hugh Jefferson Randolph Architects

Austin-based architect Hugh Randolph recently renovated Maywood House, a beautiful single-family home with a powerful 70s pedigree. The House is located in Tarrytown, Austin,...

Mandeville Loft by Neil Davies Architects

Mandeville Loft was completed by Neil Davies Architects studio in Battersea, London, UK. Description by Neil Davies: An existing 1,400-square-foot office on the top floor...

Dexter Residence / Stuart Sampley Architect

Dexter Residence is a single-family home designed by Stuart Sampley Architect, a full-service architectural practice based in Austin, Texas. The Dexter Residence bridges past and...

Old French Villa Renovated and Extended with a Large Contemporary and Minimalist Space

The owners of an atypical 3 story house contacted us with a strong intention to transform an existing small living room into a large contemporary and minimalist space. We worked on the re-organization of the living spaces, having in mind the view from the inside and the interior light. We also wanted the terrace to become an extension of the living room.