Residential ArchitectureHousesArruba Bach - Exciting and Vibrant Treehouse by Bossley Architects

Arruba Bach – Exciting and Vibrant Treehouse by Bossley Architects

Arruba Bach - Exciting and Vibrant Treehouse by Bossley Architects

Arruba Bach is a studio retreat designed by Bossley Architects in Awhitu Peninsula, New Zealand.

Description by Bossley Architects: A relatively mundane set of requirements has been transformed into an exciting and vibrant treehouse. A one room space serves as bedroom, workroom and rumpus area, with a separate small bedroom in the concrete masonry tower. The red box ‘floats’ above the boat space, and is nestled amongst the branches of the existing pohutukawa. Squeezed between the sea and a steep cliff, the extension reads as a floating red cube relating to the existing and grounded yellow bach.

Arruba Bach - Exciting and Vibrant Treehouse by Bossley Architects (9)

Clad in extruded aluminum weatherboards, the cube has a crispness of form and colour, which could overpower the bay and neighbours if not for the fact that it is recessed behind the large pohutukawa boughs, creating the feeling of a tree-house from inside. The red reflects the summer flowers of the pohutukawa, and also references the colours which many of the older baches along the beachfront used to be painted.

Architects: Bossley Architects
Project: Arruba Bach
Location: Awhitu Peninsula, New Zealand
Photographs: Simon Devitt

Arruba Bach - Exciting and Vibrant Treehouse by Bossley Architects 1

Arruba Bach - Exciting and Vibrant Treehouse by Bossley Architects (8)

Arruba Bach - Exciting and Vibrant Treehouse by Bossley Architects (6)

Arruba Bach - Exciting and Vibrant Treehouse by Bossley Architects (7)

Arruba Bach - Exciting and Vibrant Treehouse by Bossley Architects (10)

Arruba Bach - Exciting and Vibrant Treehouse by Bossley Architects (4)

Arruba Bach - Exciting and Vibrant Treehouse by Bossley Architects 2

Arruba Bach - Exciting and Vibrant Treehouse by Bossley Architects 4

Arruba Bach - Exciting and Vibrant Treehouse by Bossley Architects 4

Arruba Bach - Exciting and Vibrant Treehouse by Bossley Architects 5

Arruba Bach - Exciting and Vibrant Treehouse by Bossley Architects 6

Arruba Bach - Exciting and Vibrant Treehouse by Bossley Architects (3)

Arruba Bach - Exciting and Vibrant Treehouse by Bossley Architects 7

Arruba Bach - Exciting and Vibrant Treehouse by Bossley Architects 8

Arruba Bach - Exciting and Vibrant Treehouse by Bossley Architects (11)

Arruba Bach - Exciting and Vibrant Treehouse by Bossley Architects 9

Arruba Bach - Exciting and Vibrant Treehouse by Bossley Architects (5)

Arruba Bach - Exciting and Vibrant Treehouse by Bossley Architects 10

Arruba Bach - Exciting and Vibrant Treehouse by Bossley Architects 11

Thank you for reading this article!

Emil Nakijin Hotel by Shinichi Ogawa and Associates

Emil Nakijin Hotel is a 5 room minimalist luxury hotel located 160m above sea level, overlooking the nature of Okinawa.

Modern Weatherproof Lodges on the Rogaland Hiking Trail

Architects: KOKO Architects Project: Weatherproof Lodges Location: Soddatjørn, Norway Client: Stavanger Turistforening Commission: 2013 Completed: 2016 Size: 350 m2 Photography: Tõnu Tunnel The Estonian architecture office KOKO Architects has completed several mountain...

Bank Barn: Wood-Clad House by Birdseye Design

Located on a hillside meadow in rural Vermont, Bank Barn is a new residence conceptually inspired by the eponymous regional farm structures built into the banks of hills.

This Black Brick House Features Generous Spaces with a High Degree of Flexibility

This Black Brick house has been designed to nurture the changing needs of a young family over time, through the creation of generous spaces with a high degree of flexibility. The existing dwelling was a 1930s brick with a rear 1970s addition.

Open Kaart Designed a Painting Workshop on the Structure of an Old Shed

The long cherished wish of a private painting workshop became reality in the backyard. An unsightly shed grew to a light studio with attic. The side walls of the barn remained as witnesses for those who couldn’t believe this would be possible.

Related Articles