Backyard Pavilion for a Beach House / Chile

Backyard pavilion for a Beach House Chile (1)

This backyard pavilion was completed by Chilean-studio PAR Arquitectos in 2015.

Description by PAR Arquitectos: The requirement called for an isolated and open construction, next to an existing swimming pool, at the end of a beach house garden that solved four needs: a barbecue/terrace space, a kitchen, a warehouse, a bathroom with a dressing room and a shower. Support was needed to link and attach several new inside activities and preexisting instances that surround the project.

Backyard pavilion for a Beach House Chile (8)According to this, a pavillion was configured with a gesture of 3 reticulated trusses lined with different lengths (2 of 12mts and 1 of 18mts long), over a system of 2”x8” oregon pine beams and compound pillars, within the different skins and closing permeabilities of the enclosures are composed. The support and intersection Beam – Pilar, is the basis of the project’s and structural system’s expression, creating a formal game based on the breakdown of symmetries; diagonal pillar worked on contrary planes; together with the character of the woodwork assemblies gives the project a decomposed, less formal image, typical beach freedom.

Backyard pavilion for a Beach House Chile (6)Spatially a central void is constructed, which extends into a hard esplanade, to generate permanent indoor-outdoor relationship, enhancing the pavilion as a support and a container of the family dynamics. The dining and living rooms are supported by a ribbon slab that compose the fireplace, grill and a in build bench. As a support and backing of this, a 10 meter long naked concrete wall as a screen separate at one side the kitchen and warehouse, and in the other the bathroom / dressing room. Two sliding doors give the option of closing both enclosures. In response to the shady south west orientation, transparencies are integrally worked with skylights and blinds in search of natural light and ventilation as needed in the daily uses of the different spaces.

Backyard pavilion for a Beach House Chile (7)Regarding materiality, noble, easy maintenance and long life materials are privileged. The structure and blinds are planned and kiln drying oregon pine treated with waterproof colorless varnish Wetproof. For floorings, for the hard esplanade it was chosen Batuco clay ceramic tiles 40x40cm and for the inside 30cm wide with variable long Travertine Coggiola treated with opaque colorless primer of La Cantera. As ceiling coating, Arauco 1”x4” pine planking treated with white to white Wetproof varnish was used, nailed over the braces, which are anchored to main beams forming a rigid diaphragm with the OSB plate of the roof cover.

Architects: PAR Arquitectos
Location: Cachagua, Zapallar, Región de Valparaíso, Chile
Architect in Charge: Pablo Lopez, Alvaro Cortés, Tomas Pardo
Area: 70.0 sqm
Project Year: 2015
Photographs: Diego Elgueta

Backyard pavilion for a Beach House Chile (9)

Backyard pavilion for a Beach House Chile (12)

Backyard pavilion for a Beach House Chile (5)

Backyard pavilion for a Beach House Chile (3)

Backyard pavilion for a Beach House Chile (2)

Backyard pavilion for a Beach House Chile (4)

Backyard pavilion for a Beach House Chile (13)

Backyard pavilion for a Beach House Chile (14)

Backyard pavilion for a Beach House Chile (11)

Subscribe to Our Newsletter

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

Mount Eden House / Strachan Group Architects

Mount Eden House is a single-family residence recently completed by Strachan Group Architects, a multiple award-winning Auckland practice. Mount Eden House is winning at the 2017 Auckland...

Gastroport Restaurant Designed with a Industrial Footprint by Allartsdesign

The new restaurant GASTROPORT, opened in Perm, Russian Federation. Above its design worked Saranin designer Artemy of ALLARTSDESIGN studio, together with Boris Kulinskiy restaurateur. The...

EH Residence / Estudio GMARQ

EH Residence is a permanent home for a young couple that doesn’t plan on having children, at least in the medium term. So the program escapes the usual projects of closed neighborhoods.

Helios Touch Evolution. Modular Wall Lighting That Matches Your Mood

Helios Touch Evolution is a modular, touch sensitive wall light. Create any design using the hexagonal tiles. Free your imagination and create displays with over 60 lights. Adjustable for warmth and brightness by holding your hand to the tiles

Findlay Neighborhood Residence / PLATTE Architecture + Design

The Findlay Neighborhood Residence project included a complete renovation and addition to a dilapidated structure. The existing building had gone through years of roughshod additions, renovations, and updates.

Light-Filled Courtyard House That Combines a Studio and Exhibition Space

This light-filled courtyard house is a multipurpose space that combines a studio and exhibition space featuring furniture for sale. The property, a unit in a row of old townhouses, is located in Kaohsiung City's Zuoying District.