Architecture and Interior Design StudiosHerbst ArchitectsBethells Bach: Two-Bedroom Bach at the Beach by Herbst Architects

Bethells Bach: Two-Bedroom Bach at the Beach by Herbst Architects

Bethells Bach - Two-Bedroom Bach at the Beach by Herbst Architects (1)

Bethells Bach was recently completed by Herbst Architects on the west coast of New Zealand. A two-bedroom bach set back from the beach overlooking a hillside at Te Henga.

Description by Herbst Architects: 30km North-West of Auckland City, Bethells is a coastal community located on one of Auckland’s popular west coast beaches. Bethells community is separated from the beach behind sand dunes that have accumulated over the last several thousand years. An area of natural beauty and wild landscapes, it is surrounded by mountains and native bush.

Bethells Bach - Two-Bedroom Bach at the Beach by Herbst Architects (4)

Bethells Bach is sited amongst this dramatic landscape. It is envisioned as an informal space that takes advantage of its siting through varying apertures to the front and rear of the site. A covered deck positioned around a fireplace at the front acknowledges this informality and creates an active and social entry experience.

Bethells Bach - Two-Bedroom Bach at the Beach by Herbst Architects (8)

To the rear of the lounge a semi-enclosed terrace sheltered from the North-East wind provides views towards the steep landscape and native bush. Landscaping includes a garden sculpture made from steel trusses – recycled from a previous structure on the site.

Bethells Bach - Two-Bedroom Bach at the Beach by Herbst Architects (3)

Timber batten screens provide protection from the wind, and a central courtyard with volcanic rocks and planting dapple daylight into the lounge – whilst allowing for the doors to be left open in varying weather conditions.

Bethells Bach - Two-Bedroom Bach at the Beach by Herbst Architects (5)

The house is clad in vertical cedar boards that wrap onto the inside, blurring the distinction between internal and external. Playfulness and simplicity are the essence of this bach at the beach.

Architects: Herbst Architects
Project: Bethells Bach
Location: Bethells, New Zealand
Photographs: Jackie Meiring

Bethells Bach - Two-Bedroom Bach at the Beach by Herbst Architects (7)

Bethells Bach - Two-Bedroom Bach at the Beach by Herbst Architects (9)

Bethells Bach - Two-Bedroom Bach at the Beach by Herbst Architects (10)

Bethells Bach - Two-Bedroom Bach at the Beach by Herbst Architects (11)

Bethells Bach - Two-Bedroom Bach at the Beach by Herbst Architects (12)

Bethells Bach - Two-Bedroom Bach at the Beach by Herbst Architects (6)

Bethells Bach - Two-Bedroom Bach at the Beach by Herbst Architects (2)

Thank you for reading this article!

Donovan House by Replinger Hossner Osolin Architects

With commanding views of islands, mountains and sea, the Donovan house is conceived as an open volume of living space set atop a stack of sleeping and secondary spaces. Free from the ground, dynamic wing-like wall planes open towards views and light, while embracing interior spaces and providing privacy from street and neighbors.

Between Heaven and Earth by McWilliam Studio

British landscape and garden designers McWilliam Studio have been awarded a gold medal and best in show at the 2021 Shenzhen Garden Festival for their garden ‘Between Heaven and Earth’.

Lajeado Apartment by Cadi Arquitetura

Before moving to Lajeado, in Rio Grande do Sul, mother and daughter lived in a large house with a backyard, in Santa Cruz do Sul. Despite the choice of an apartment as a new home, the matriarch did not want to give up the entrance of light and the presence of green for the new home. That is why the project integrated the social area creating a great light and airy environment.

Mountain Modern House in Colorado / Robbins Architecture

Nestled within eighty-nine acres of Colorado ranch land and surrounded by the majestic landscape of the Rocky Mountains, this mountain modern house creates a memorable experience for residents and visitors alike.

Trayport Collaborative Work Environment in London

Oktra’s team built on their existing understanding of the client’s business, and set out to create a fundamentally more agile and collaborative work environment that would support a hybrid working model.

Related Articles