Architecture and Interior Design StudiosB3 DesignersBlack Bear Burger Restaurant by B3 Designers

Black Bear Burger Restaurant by B3 Designers

Black Bear Burger Restaurant by B3 Designers

Project: Black Bear Burger Restaurant
Architects: B3 Designers
Location: Brixton Village, London, UK
Year 2019
Photo Credits: Tom Bird

The London duo behind the popular Black Bear Burger pop-ups, Liz and Stuart Down approached B3 Designers to work on their first restaurant in Brixton Village, which opened to fantastic reviews in 2019.

Black Bear Burger Restaurant by B3 Designers

The goal of the brand is to present simple, well-done burgers using ethically sourced grass-fed and dry-aged produce. Growing up on a farm, and their work in Canada during ski season propelled the couple into launching their own brand of burgers.

Black Bear Burger Restaurant by B3 Designers

Our goal with this restaurant was to design a memorable, comfortable space that reflected their story. We looked to the British farmlands and the Canadian landscape to build our concept, material and colour palettes. We married this with influences from the local area of Brixton.

Black Bear Burger Restaurant by B3 Designers

The B3 team drew from the alpine forests, canadian ski gear, raw and natural forms, patterns and textures, and the brixton rail surrounding the site.

We visualised the space to offer a social dining experience, with raw timber benches and tables, and waney edged counters.

Black Bear Burger Restaurant by B3 Designers

Lighting plays an important role in adding to the restaurant’s character. We created custom and industrial-style overhead lights along with well-positioned checkered mirrors.

industrial-style lights, B3 Designers

Weathered timber panels cover the walls from floor to ceiling, reminiscent of mountain wood cabins. Bespoke fixtures include copper pipes, and a stacked timber effect with vintage buckled belts on the counter.

raw timber benches and tables, B3 Designers

Their signature black bear dusted in snow strides across the stretch of one of the walls. We used simple white tiles with coloured grout in the waiting and kitchen areas. The exterior stands out in a steel-blue, with a wooden bench to seat 6 covers outdoors.

Casual timber outdoor seating, B3 Designers

Matraville Residence, Multi-Generational Home in Sydney by Tzannes

Light-filled and airy, Matraville Residence re-imagines the suburban home and experiments with new modes of multi-generational living….

Karioi Retreat / Red Architecture

The Karioi retreat was not be used as a permanent residence and needed to be suitable for accommodating friends, family and short term boarders. Spatial considerations were to include sleeping spaces that could share amenities (but feel private), a boat shed, outdoor shower and rooms for bunks.

Luxury Upper West Side Apartment – Perianth Interior Design

Upper West Side Apartment is a family suite designed by Perianth Interior Design. This family condo on Manhattan's Upper West Side is dramatic and luxe, while...

Levitation Apartment in the City of Dnipro / Svoya Studio

During the design decision phase, owners of the Levitation apartment focused on provision of as much space as possible for the child area through reduction of the living room space.

Williamsburg Loft – Industrial Space Turned into a Comfortable Home

Brooklyn-based Elizabeth Roberts Architecture & Design has designed and arranged this industrial space to become a family home. The Williamsburg loft is a 3,500 SF...

Recommended Stories