facebook

Boise House – Alteration to an Existing 1930 Spanish Colonial House

Boise House

This is a alteration to an existing 1930 Spanish colonial house in Mar Vista, Los Angeles. Boise House was completed by Hsu McCullough, a licensed architecture practice led by principals Peggy Hsu, AIA and Chris McCullough. The project focused on reuse and repurposing of rustic lumber, vintage steel windows, and vintage wood doors as well as introducing contemporary wood cabinetry and bespoke light fixtures. The house was extended with private outdoor living spaces with fire pit and raised decks. Photography by Clark Dugger 

Boise House 1

Boise House 2

Boise House 3

Boise House 4

Boise House 5

Boise House 6

Boise House 8

Boise House 7

Boise House 9

Boise House 10

Boise House 11

Boise House 12

Boise House 13

Boise House 14

Boise House 15

Boise House 21

Boise House 16

Boise House 17

Boise House 18

Boise House 19

Boise House 20

Boise House 22

Boise House 23

Boise House 24

Boise House 25

Thank you for reading this article!

Subscribe to Our Newsletter

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

Simple can be better: Harold Street House by Nest Architects

The development of Harold Street House from Melbourne, Australia was carried out by Nest Architects in 2014. It has been wanted that the renovation...

Adaptive Reuse and Restoration of a Historic Building Features 57 Modern Lofts

The thoughtful restoration and adaptive reuse of the historic structure features 57 oversized, modern lofts market-rate units – boasting more than 280, 8-foot by 10-foot windows to provide each unit with expansive views and an abundance of natural light

Denk Fabrik Restaurant in the German city of Karlsruhe / Gruppo Decorativo

Gruppo Decorativo architectural office designed the Denk Fabrik all-day restaurant in the German city of Karlsruhe combining robust and earthy materials with bright shades and retro details. The second bar-restaurant of the Denk Fabrik chain, in Karlsruhe, was once again designed by the Gruppo Decorativo architectural studio, with different decorative and structural elements.

Breiner 310 House / César Machado Moreira + Cláudia Dias

Breiner 310 House is a residential project completed by Portuguese studio EZZO (César Machado Moreira + Cláudia Dias). The two houses, which remained empty for twenty...

Organic Architecture that Look like a Giant Sculpture: Cella Bar

FCC Arquitectura in collaboration with the Paulo Lobo designers have designed the Cella Bar,  located in Lugar da Barca, Madalena, Azores. Cella Bar has an organic...

London Studio Apartment Combining Scandinavian and Industrial Design Details

An attractive new London studio apartment, on the second floor of this old Victorian warehouse. The studio space retains it’s original Crittall windows and features white painted wooden floorboards, a generous ceiling height, and a fully functional kitchen and shower facilities.