Albert Park Residence / GOLDEN

Albert Park Residence / GOLDEN

Project: Albert Park Residence
Interior design: GOLDEN
Art Direction: Marsha Golemac
Builder: Fido Projects
Location: Albert Park, Melbourne, VIC
Size: 220m2
Completed: 2018
Photography: Sharyn Cairns

Honoured with the task of revitalising one of Melbourne’s most significant heritage listed homes, Albert Park Residence finds resolve in a respectful balance between authentic preservation and contemporary design. By embracing the home’s Victorian ‘Filigree’ features and unifying the existing with the new, a confident and layered interior has evolved befitting a property of such pedigree.

Albert Park Residence / GOLDEN

Albert Park Residence / GOLDEN

Albert Park Residence / GOLDEN

dining room / GOLDEN

kitchen/ GOLDEN

Albert Park Residence / GOLDEN

bedroom / GOLDEN

bedroom / GOLDEN

Albert Park Residence / GOLDEN

bathroom / GOLDEN

Albert Park Residence / GOLDEN

Albert Park Residence / GOLDEN

Subscribe to Our Newsletter

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

Woodside Residence by Charlie Barnett Associates Architects

Wedged between a creek setback and a country road the site was endowed with the natural beauty of this pristine setting. The owner was seeking an informal yet gracious family house for indoor-outdoor living centered around a courtyard perfect for her vegetables and chickens.

Cupertino Residence is a Single-Story House with a Rooftop Entrance

On a steep lot in the hills just west of Cupertino the house will span from grade into the canopy of oak trees. The single level living area is entered from the sod roof/carport above.

The Little-Big House / Annie Ritz + Daniel Rabin

Annie Ritz together with Daniel Rabin (husband and wife) have recently completed The Little-Big House, a bright and comfortable family-home located in Los Angeles,...

Backyard Study Extension in Hackney, London

Working from home, but lacking a dedicated office space for their up-coming startup company, the owners decided to extend their double Victorian house into their backyard, which had been left unused until now.