PhotographerJasper Sanidad PhotographyGitHub New Office in San Francisco by Rapt Studio

GitHub New Office in San Francisco by Rapt Studio

GitHub Office in San Francisco by Rapt Studio

Project: GitHub New Office
Architects: Rapt Studio
Location: San Francisco, California
Photo Credits: Jasper Sanidad
Text by Rapt Studio

GitHub is an open source coding community, that prides itself on creating a transparent, connected, and collective product.
The goal of GitHub’s new office expansion was to soften the harsh, masculine feel of their current brick and timber-framed building while providing a variety of opportunities for working at different times of the day.

GitHub Office in San Francisco by Rapt Studio

We began with an extensive programming analysis that enlisted multiple focus groups, individual feedback, and utilization surveys. This helped our design team to understand what was working in their previous space and what wasn’t, as well as what resonated with employees culturally and the values they held true.

GitHub Office in San Francisco by Rapt Studio

After collating the data into a comprehensive report, we incorporated the feedback to create a solution that strongly contrasted with their current space.

GitHub Office in San Francisco by Rapt Studio

Our design concept was rooted in the company’s open source business plan. The strategy was to create an organic inner hub for a closed program while still maintaining a sense of privacy and connectivity. The floor plan became a physical model of open source collaboration, effectively translating their platform into a space. We designed a central hub of meeting spaces where employees and clients go to work together and then disperse to the surrounding open workspace. With minimum ceiling height and natural lighting only accessible on the eastern façade, the original floor plan is exceedingly dark and constricting. To counterbalance these conditions, a 1-foot thick backlit fabric wall is the dividing membrane, separating the closed program from the open office and creating a secondary source of light within the depths of the floor plan.

GitHub Office in San Francisco by Rapt Studio

This soft material and organic form becomes a wayfinding element that runs continuously throughout the office and serving as a beacon of light between the two work settings.

GitHub Office in San Francisco by Rapt Studio

The resulting workspace is a design that responds directly to employee feedback, reacts to the existing site conditions, and creates an environment that promotes collaboration, fosters varied work styles, and builds vibrant communities.

GitHub Office in San Francisco by Rapt Studio

GitHub New Office in San Francisco by Rapt Studio

GitHub New Office in San Francisco by Rapt Studio

Rapt Studio

GitHub New Office in San Francisco by Rapt Studio

GitHub New Office in San Francisco by Rapt Studio

Subscribe to our newsletter

Kowloon Bay Flat / Design Eight Five Two

With a population in excess of 7,000,000 and a total space of only 1,104 km², Hong Kong is the most densely populated city on...

The Young Team of Studio 11 Has Designed Its Own Workspace in Minsk

This office is the workspace of Studio11 - a young team of architects and designers from Belarus - and is based in Minsk. The layout consists of two work rooms, a kitchen, a separate room with materials and samples and a water closet.

Up-Cycled Warehouse / Zen Architects

Architects: Zen Architects Project: Up-Cycled Warehouse Location: Richmond, Melbourne, Australia Photography: Emma Cross Completed by Zen Architects, the Up-Cycled Warehouse project transforms a 1960's warehouse into a comfortable,...

Louis-Hemon House / la SHED Architecture

The Louis-Hémon house offers a generous, luminous and conscious architecture which is distinguished by the organization of the living rooms in landings.

Minimalist Geometric Home by AD Architecture

Situated at the CBD of Shantou, this single-storey luxury residence embraces the river view outside. Spanning 300 square meters, the space is like a piece of white curtain, which opens up a free field for people to experience.

Recommended Stories