Residential ArchitectureHousesBully Hill House by Studio MM Architect

Bully Hill House by Studio MM Architect

Bully Hill House by Studio MM Architect

Project: Bully Hill House
Architects: Studio MM Architect
Builder: Teb Fink Building
Design Team: Marica McKeel, Ben Feiger, Marisa Kaugars
Location: North Branch, New York
Completed: 2019
Photo Credits: Brad Feinknopf
Text by Studio MM Architect

Bully Hill House is the ideal escape for a couple that is ready to downsize and begin their next chapter. Our clients are looking forward to having a modern home in which they can focus on their own interests and hobbies while remaining connected to their family-oriented lifestyle.

Bully Hill House by Studio MM Architect

living room, Studio MM Architect

Perched at the top of rolling farmland, the modern home peeks out from behind the hills, only briefly glimpsed by passing cars on the private road below. As the fields of hay and wildflowers covering the landscape change with the seasons, views of both distant mountains and of Bully Hill, the site of a local legend, remain constant.

Bully Hill House by Studio MM Architect

dining room,Studio MM Architect

Approached via a meandering driveway that passes through a wooded section of the property, the house retains privacy while maximizing expansive views. Paying particular attention to elements of passive design, the home is oriented to face south while minimizing solar heating and maximizing natural cooling. The central living space allows our clients to host small gatherings, but the single bedroom and artist’s studio crystallize the focus of Bully Hill House—introspection and personal fulfillment.

bathroom, Studio MM Architect

bathroom, Studio MM Architect

Bully Hill House by Studio MM Architect

outdoor, fireplace, Studio MM Architect

Bully Hill House by Studio MM Architect

Bully Hill House by Studio MM Architect

Subscribe to our newsletter

Victorian Toronto Duplex / VFA Architecture + Design

A head-to-toe renovation of a typical Victorian Toronto duplex, our goal from the very beginning was to preserve and celebrate many of the home’s existing features – including finely crafted stairs, arched front windows, and exposed brick wall

Brownwood House / Dick Clark + Associates

This home, located on a large secluded site in Brownwood Texas, was designed to stand apart from traditional Brownwood architecture. The owners requested a clean, modern residence with a strong indoor/outdoor connection.

Colina House, Brazil / FGMF

The FGMF office signs the architecture and interior design of Colina House, a residence located at Fazenda Boa Vista, in Porto Feliz, in the interior of São Paulo. The result is a format resembling the letter “c”, which allows visual contact with all the ground floor environments of the residence.

The Burrow by De la Vega Cano Lasso

The house as a lair, a hideout, a shelter. A reflection which distorts and expands the garden, while confuses and protects. I can not guess the inside, a bit closer, now i can peep through the great silver oculus drilling the reflection.

Beavers House by Altereco Design

Beavers House carefully considers the heritage characteristics of this beautiful Victorian Terrace but proudly introduces a contemporary addition to the front facade which extends into an open plan, light-filled and practical living / dining space

Recommended Stories