Residential ArchitectureHousesBurnett Way Residence / Serrao Design and Architecture

Burnett Way Residence / Serrao Design and Architecture

Burnett Way Residence by Serrao Design

Architects: Serrao Design and Architecture
Project: Burnett Way Residence
Location: Sacramento, California, USA
Photography: Kat Alves

Located in Sacramento, California, the Burnett Way Residence is a modern home designed by Serrao Design and Architecture for a young family. The home was conceived as an oasis in the City, an inner focussed courtyard garden home.

The unabashedly modern two-story home is a marriage of understated beauty and practicality, starting with the butterfly roofline (the inverse of a traditional gable roof), which adds visual interest to the exterior and, more importantly, allows the northern and southern walls of the upper-floor rooms to connect to the outside through an abundance of large windows, flooding the spaces with natural light.

Burnett Way Residence by Serrao Design 1

The tropical landscape of this house reminds you that your home can encourage feelings of holiday any day of the year. Behind the front entry’s custom-built mahogany pivot door is an airy foyer outfitted with convenient storage beneath the steel open-riser staircase. A hand-blown Italian glass light fixture illuminates the space. 12′ sliding doors pocket into the cedar wood wall and a wide eave encourage inside out living year round.

Burnett Way Residence by Serrao Design 2

Burnett Way Residence by Serrao Design 3

Burnett Way Residence 5

Burnett Way Residence 6

Burnett Way Residence 7

Burnett Way Residence 8

Burnett Way Residence by Serrao Design 10

Burnett Way Residence 9

Burnett Way Residence by Serrao Design 12

Burnett Way Residence by Serrao Design 13

Contemporary Vernacular: a holiday house in the South-East of Corsica

WY-TO Architects have recently completed Contemporary Vernacular, a vacation home located in Corsica, France. Description by WY-TO: Contemporary Vernacular is a holiday house in the...

Adaptive Reuse of a Former Warehouse / Ian Moore Architects

This adaptive reuse of a former warehouse has maintained the exterior almost untouched, with only a few new windows inserted into existing openings. This soft touch has been extended to the interior,

A Three Storey Extension of an Existing Semi-Detached Bungalow

A three storey extension to the rear of an existing semi-detached bungalow on a steep, river front site that PP first completed back in ‘08. In 2017 we revisited the interiors adding detail and texture to the original building footprint and palette.

CaSA Has Transformed a Dark Apartment into an Attractive and Open-Spaced Home

The project, meant for a bachelor with a penchant for sports and cycling and a passion for design, transformed a highly partitioned, ancient layout, dark apartment into an open-spaced two-bedrooms home with a large living space and bespoke features.

Nelson Bar by Techne: Maritime, Timeworn and Rustic Feel

The bayside landscape of St Kilda provides both the stunning backdrop and the inspiration behind this newest project from Technē Architecture + Interior Design. The Nelson is where you can come to indulge your appetites in rum ...

Related Articles