Carvalhal House / Pereira Miguel Arquitectos

Carvalhal House / Pereira Miguel Arquitectos

Architect: Pereira Miguel Arquitectos
Project: Carvalhal House
Location: Carvalhal Comporta, Portugal
Year 2018
Photography: Fernando Guerra

Carvalhal House is a single family house, composed of two separate rectangular volumes, parallel to each other and to the access road to the West. Arranged along the north-south axis, they adapt to the topography of the existing terrain creating a large platform over the rice fields to the east.

Carvalhal House / Pereira Miguel Arquitectos

The first wooden building occupies a gross building area of 145m2, parallel to the street, next to the entrance, allowing the level access of level minimum slopes and no land movement. The second volume, in concrete, appears at a lower level, adapting to the natural topography, relating directly to the existing land and serving as support for the large deck on top.

Carvalhal House / Pereira Miguel Arquitectos

Protecting the house from the street there is a small dune with autochthonous vegetation, letting the sun go through to the living room but avoiding the direct stares of passers-by.

Carvalhal House / Pereira Miguel Arquitectos

Carvalhal House / Pereira Miguel Arquitectos

Carvalhal House / Pereira Miguel Arquitectos

Carvalhal House / Pereira Miguel Arquitectos

Carvalhal House / Pereira Miguel Arquitectos

Carvalhal House / Pereira Miguel Arquitectos

Carvalhal House / Pereira Miguel Arquitectos

Carvalhal House / Pereira Miguel Arquitectos

Carvalhal House / Pereira Miguel Arquitectos

Carvalhal House / Pereira Miguel Arquitectos

Carvalhal House / Pereira Miguel Arquitectos

beach house, Pereira Miguel Arquitectos

Carvalhal House / Pereira Miguel Arquitectos

Subscribe to Our Newsletter

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

Denver Hilltop House Designed to Support a Growing Family

Distinctly current, modern and warm, this 6,132-square-foot home in Denver’s Hilltop neighborhood was designed to support a growing family, comfortable and casual gatherings, and free-flowing circulation between interior and exterior living spaces.