Casa Arbo in Mexico Enjoys Views of a Volcano

Casa Arbo in Mexico Enjoys Views of a Volcano (1)

Surrounding a volcano in Colima, México, Di Frenna Arquitectos designed Casa Arbo, a home that plays off the natural setting with a variety of textures from the facade to the vegetation.

The lower level has a natural stone facade while polished concrete defines the upper level. Windows made with ClimaGuard glass provide sweeping views of the scenic landscape. Local plants are abundant inside and out. Natural light and ventilation were key elements when designing the home. The result includes this interior courtyards that connects the house with the landscape by bringing it inside.

Architects: Di Frenna Arquitectos, Colima, Mexico
Photographs: Felipe Reyes

Casa Arbo in Mexico Enjoys Views of a Volcano (20)

Casa Arbo in Mexico Enjoys Views of a Volcano (22)

Casa Arbo in Mexico Enjoys Views of a Volcano (3)

Casa Arbo in Mexico Enjoys Views of a Volcano (4)

Casa Arbo in Mexico Enjoys Views of a Volcano (7)

Casa Arbo in Mexico Enjoys Views of a Volcano (5)

Casa Arbo in Mexico Enjoys Views of a Volcano (6)

Casa Arbo in Mexico Enjoys Views of a Volcano (10)

Casa Arbo in Mexico Enjoys Views of a Volcano (15)

Casa Arbo in Mexico Enjoys Views of a Volcano (8)

Casa Arbo in Mexico Enjoys Views of a Volcano (11)

Casa Arbo in Mexico Enjoys Views of a Volcano (12)

Casa Arbo in Mexico Enjoys Views of a Volcano (13)

Casa Arbo in Mexico Enjoys Views of a Volcano (17)

Casa Arbo in Mexico Enjoys Views of a Volcano (16)

Casa Arbo in Mexico Enjoys Views of a Volcano (14)

Casa Arbo in Mexico Enjoys Views of a Volcano (18)

Casa Arbo in Mexico Enjoys Views of a Volcano (19)

Casa Arbo in Mexico Enjoys Views of a Volcano (2)

Casa Arbo in Mexico Enjoys Views of a Volcano (9)

Casa Arbo in Mexico Enjoys Views of a Volcano (21)

Must Read

UPHouse in Madrid - a Recycled House into Another House

UPHouse in Madrid – a Recycled House into Another House

UPHouse is the tail of a simple operation: the introduction of a space of intimate scale into another space, which, being domestic, is exposed and social. The project indeed adds 50% more area to the apartment by installing a light steel structure and a staircase that allows access to the new upper floor.