Residential ArchitectureHousesCase Study Custom House by Woods + Dangaran

Case Study Custom House by Woods + Dangaran

Case Study Custom House by Woods + Dangaran

Project: Case Study Custom House
Architects: Woods + Dangaran
Location: Culver City, California
Area: 4,000 SF
Photo Credits: Joe Fletcher
Text by Woods + Dangaran

This design acts as a 21st-century Case Study custom house, a prototype for exploring the potential for new custom homes within well-established Los Angeles suburbs. The home addresses a complex challenge: providing its residents with access to daylight, capturing prevailing breezes, and creating inviting exterior spaces while maintaining a high-quality interior spatial experience and a comfortable level of privacy—all on a standard-size suburban lot.

Case Study Custom House by Woods + Dangaran

The home’s living spaces are peaceful, comfortable, and private. Every space in the home has an appropriately-scaled, framed view or access to the outdoors. Defined by the family room and master suite, a two-story central atrium showcases a 30-year-old Japanese black pine. The breakfast nook opens onto the front yard, planted with a textured mix of ornamental grasses and olive trees.

outdoor living, Woods + Dangaran

Interior spaces are rigorously scaled and sequenced, resulting in simultaneous experiences of openness and intimacy. Nooks, niches, and small spaces for retreat are carefully carved out of the open floor plan.

open space, living area, Woods + Dangaran

living room, Woods + Dangaran

dining room, Woods + Dangaran

kitchen, Woods + Dangaran

bathroom, Woods + Dangaran

bedroom, Woods + Dangaran

Case Study Custom House by Woods + Dangaran

shower, Woods + Dangaran

green wall, Woods + Dangaran

Case Study Custom House by Woods + Dangaran

Case Study Custom House by Woods + Dangaran

Case Study Custom House by Woods + Dangaran

Subscribe to our newsletter

Work space by ReDesign / “Work at Play” for Resolution Interactive Media

For the designing of the new offices, the two associates of Resolution Interactive Media, a web design firm from Ontario, Canada have requested a...

Whittle Away Collection by Stoft Studio

Whittle Away is an attempt to portray the design-DNA that Stoft brings with them to their design process. Commissioned for the exhibition “What’s your DNA?”, presented during Dutch Design Week 2017.

The Wish List – an Exciting Project Which Paired Ten World-Leading Creative Minds

Initiated by the American Hardwood Export Council and Benchmark Furniture, The Wish List brings together a stellar list of architects and designers for a...

Triplex Apartment Renovation in New York

This five-bedroom, four-bath, duplex penthouse renovation features a new open-riser marble and glass stair connecting two levels to a mezzanine and roof garden. A sixteen foot long Corian kitchen island, white marble fireplace surround and walnut wood clad wall integrating storage, media and pantry functions, runs the length of the loft-like upper floor.

New house designed to look like a renovated warehouse

Ishiba House is a new house designed by Japanese studio Alts Design. Description by Alts Design: The hope of this client is to live in...

Recommended Stories