Residential ArchitecturePenthousesCity Penthouse in Norwich, England / Jane Richards Interiors

City Penthouse in Norwich, England / Jane Richards Interiors

City Penthouse in Norwich, England / Jane Richards Interiors

Project: City Penthouse
Interior Design: Jane Richards Interiors
Location: Norwich, England, United Kingdom
Year 2017
Photographer: David Butler

Located within a short walking distance from the centre of Norwich in Norfolk, Jane Richards Interiors was commissioned to design the interior of this large City penthouse apartment. Primarily used as weekend retreat, the objective was to create a harmonious flow between the two main living spaces and adjacent terraces.

City Penthouse in Norwich, England / Jane Richards Interiors

The space was repositioned and redefined to create the perfect balance between functionality and aesthetics. A quiet colour palette contrasted with bold detailing features throughout the apartment, ensuring a calm and elegant, yet contemporary feel.

City Penthouse in Norwich, England / Jane Richards Interiors

One of the highlight’s of this project is the living room and its terrace, this acts not only as a place to relax and dine, but its entertaining qualities are enhanced by full width sliding patio doors that open onto the largest terrace. Inside, a sofa and two armchairs are perfectly aligned with the outdoor furniture, bridging the gap between in and out, creating a smooth transition between the two spaces.

City Penthouse in Norwich, England / Jane Richards Interiors

Inspired by our clients’ passion for contemporary Dutch design, key pieces from the collections of Moooi, Piet Boon, Artifort and Studio Job were selected, injecting the spirit and playfulness of Dutch design into the apartment. In addition to the main living spaces a further three rooms are to be developed during the winter months.

bedroom / Jane Richards Interiors

City Penthouse in Norwich, England / Jane Richards Interiors

/ Jane Richards Interiors

outdoor / Jane Richards Interiors

terrace / Jane Richards Interiors

The Glade Residence / DLM Architects

The Glade residence is sunk into the topography of the site, within a clearing in the trees, hence the name 'The Glade'. A large basement utilises existing site excavation, with the ground floor enclosed in Guernsey granite sourced on site, with highlights or natural lime render at openings.

Mid-Century Home Renovated and Remodeled in Seattle by mw|works

Designed by Ibsen Nelsen in 1961, the layout of this mid-century home was very well considered but the character and flow between spaces wasn't a good fit for the daily patterns of the new owners.

Studio Strato Designed Refined Spaces for a Family Home in Rome

Refined spaces for a family with two little girls. Kigali House is a fluid apartment, without barriers between one environment and another, to allow the smallests to fully enjoy the space. It is the home of which Studio Strato designed the renovation on the top floor of a building in an elegant Roman area.

Related Articles