O’Neill Penthouse in Tribeca, NYC / Studio DB

O'Neill Penthouse

O’Neill Penthouse was renovated by the design team at Studio DB in collaboration with Studio Riga. Located in Tribeca, NYC, the home has 2,100 square feet living space and 1,600 square feet of roof terrace.

Project description: We set out to make this Tribeca penthouse both beautiful and functional for our client and their growing family. While the space contained ample interior and exterior space, the previous plan divided the loft space into many small rooms. We restored the property to its loft volumes, creating an open living, dining and kitchen space that is perfect for entertaining and is visually connected to the glazed mezzanine level and roof deck.

O'Neill Penthouse 1

We relocated the bedrooms to the back of the apartment, added more natural light and created an additional bedroom and an expansive dressing room. The kitchen was expanded to incorporate the full width of the apartment, providing more storage, paneled refrigeration and a bar area.

O'Neill Penthouse 2

The design of the kitchen caters to these serious home chefs who’s goal was to strike a balance between functional, modern, and traditional. We maintained a refined look with reinterpreted classic elements including a marble hood surround, brass shelves, a bar footrest, and an oak cabinet with with antique mirrored glass.

O'Neill Penthouse 3

Working with interiors firm Studio Riga, we created a built-in the banquette for dining to make a previously awkward area feel more connected to the rest of the space. It’s design is finished and elegant, while still comfortable for kids. Now, upon entering the space, you can take it all in and see the connection of the main floor to the mezzanine and roof.

O'Neill Penthouse 4

Outside we worked to create a comfortable and safe space for entertaining that was both easy to maintain and had room to grow. We enhanced the detail of the existing concrete pavers by bordering them with ipe to match the new decking and a soft synthetic turf adds a welcome pop of color to the Roof and allows for a great play space with no maintenance required.

Designer: Studio DB
Collaborator: Studio Riga
Project: Tribeca Penthouse
Location: Tribeca, NYC, US
Area: 2,100 square feet living space + 1,600 square feet of roof terrace
Photography: Mike Garten

O'Neill Penthouse 5

O'Neill Penthouse 6

O'Neill Penthouse 7

O'Neill Penthouse 8

O'Neill Penthouse 9

O'Neill Penthouse 10

O'Neill Penthouse 11

O'Neill Penthouse 12

O'Neill Penthouse 13

O'Neill Penthouse 14

Thank you for reading this article!

Subscribe to Our Newsletter

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

C House, Kuala Lumpur / Design Collective Architects

The project is built over 2 plots of land located in the affluent and matured residential enclave of Damansara Heights, Kuala Lumpur. The average residential plot in the area has a lot size of 600m2 with a standard double-storey house built in the 1980s. The houses were of a small built up and generic.

Dornbracht – Sensory Sky transform the shower into an unique experience

As we have been accustomed by the Dornbracht company, its products transform the shower into an unique experience, that rejoice all our senses. This...

Attic Renovation in Poznan, Poland by Cuns Studio

This attic renovation project was conceived and completed by Polish studio Cuns. This spacious loft is located in the Poznań city center, near the...

L-Shaped Modern House in Melbourne by InForm Design

Set on a large semi-rural property, this single storey L-shaped modern house wraps a courtyard terrace and pool. The main wing includes a study facing the front garden, as well as an open plan living area and master bed adjacent to the terrace.

Salt Spring Residence / Lundberg Design

The Salt Spring Residence is a single-family home overlooking the water on the island of Salt Spring in Canada. Previous clients approached us after purchasing the property, which had on it a small, dark cabin that failed to acknowledge the site’s attributes.

Modern Warehouse Conversion in Melbourne / Biasol

A modern warehouse conversion in the creative hub of Cremorne, 10-12 Gwynne Street is a space that fuels design collaboration with zones defined by aesthetically transparent glass framework and distinguished by bespoke details enhanced beneath a flood of natural light from its exposed ceiling.