Clovelly Glow Residence / SJS and H Interior Design

Clovelly Glow Residence, SJS and H Interior Design

Design, Decoration and Styling: Sarah Jayne Studios and H Interior Design
Project: Clovelly Glow Residence
Architecture: IN + OUT Architects
Carpentry: Hardi Carpentry
Lighting: LA Lounge
Location: Sydney, Australia
Photography: Tom Ferguson

Text by SJS: Inspired by the generous nature of the clients, and their desire to live a bold and loving life, we collaborated with H Interior Design to create a home imbued with casual warmth, textural layers and an ethereal glow.

Clovelly Glow Residence, SJS and H Interior Design 1

With the concept of family at its heart, the design of Clovelly Glow residence is inspired by the sun casting its warm glow on long summer days at the beach. Glimpses from each space provide playful shapes and bold, quirky colour, creating a fresh and playful interior with layer upon layer of detail.

Clovelly Glow Residence, SJS and H Interior Design 2

Innovatively, a hit-and-miss wall leads you towards the main living kitchen and dining as it offers enticing glimpses into the semi-private secondary living space.

Clovelly Glow Residence, SJS and H Interior Design 3

Glass-brick repetition offers transparency and a soft glow, while repetitive vertical textured oak timber walls act as a backdrop to the playful, colourful and lively decoration reflective of the clients’ personality.

Clovelly Glow Residence, SJS and H Interior Design 5

Pieces such as the Porcelain Bear brick side table add strength to the interior design, while the softness is emphasised through the use of materiality like the light oak finishes in furniture selections; for example, the SP01 dining table and soft, curved dining chairs.

Clovelly Glow Residence, SJS and H Interior Design 4

The interior of Clovelly Glow residence is imbued with the clients’ distinct personality, which would not have been possible without an intensive and holistic design process. Sarah Jayne Studios feel that a collaborative approach to interior decoration is integral to excellent design, and this was certainly achieved with the ethereal glow and textural layers of this unique project.

Clovelly Glow Residence, SJS and H Interior Design 6

A golden glow illuminates this interior, from the warmth of the powder-room wall tiles, to the master suite’s pendants, artwork, and scatters.

Clovelly Glow Residence, SJS and H Interior Design 7

Clovelly Glow Residence, SJS and H Interior Design 8

Clovelly Glow Residence, SJS and H Interior Design 9

Clovelly Glow Residence, SJS and H Interior Design 16

Clovelly Glow Residence, SJS and H Interior Design 10

Clovelly Glow Residence, SJS and H Interior Design 11

Clovelly Glow Residence, SJS and H Interior Design 12

Clovelly Glow Residence, SJS and H Interior Design 13

Clovelly Glow Residence, SJS and H Interior Design 14

Clovelly Glow Residence, SJS and H Interior Design 15

Clovelly Glow Residence SJS and H Interior Design 17

Clovelly Glow Residence SJS and H Interior Design 18

Subscribe to Our Newsletter

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

New York Loft in the Former Police Headquarters / RAAD Studio

This unique New York Loft was designed by RAAD Studio, an award-winning Manhattan-based design firm with a portfolio of over 100 completed projects. This loft is located...

Family Chalet Renovation in Hockley Valley / Heather Asquith Architect

This much loved family chalet built in the 1960’s was in need of renovation. Out went interior finishes circa 1970, a too-narrow deck and tiny windows that only gave a glimpse of the spectacular view across the hills and pond below.

Devil’s Corner Creates a New Travel Experience on the Tasman Coast

The recently completed project by Cumulus Studio, Devil’s Corner Cellar Door and Lookout are beautifully situated on the Freycinet Peninsula, Tasmania, with views of...

Point Grey Road House by Sophie Burke Design

The concept for the Point Grey Road House began with the stunning coastal view from the building lot, a block from the beach. The home was designed for a creative and energetic couple and their kids, across the road from the beach ...

Calella de Palafrugell Apartment / Susanna Cots Interior Design

This project consisted of the integral renovation of a large 130 m² apartment located just 50 metres from the beach. The Calella de Palafrugell apartment is located in Costa Brava, Spain.

Rear Window House by Edward Ogosta Architecture

Rear Window House, the private family residence of Edward Ogosta, AIA, is a discreet yet decidedly modern addition and remodel to a 1944 bungalow in an area abundant with intact dwellings of the same era. Key to the serene, minimal design was a sensitivity to context to lessen the addition’s impact on the neighborhood.