Office DesignCo Working and Artisan Space - Hubba-to by Supermachine Studio

Co Working and Artisan Space – Hubba-to by Supermachine Studio

Co Working and Artisan Space

Co Working & Artisan space is an office space designed by Supermachine Studio for Hubba, a space operator in Thailand.

With their ambition, Hubba, a co-working space operator, wants to create their new edition of their space differently than their first one. They collaborate with Sansiri, one of the biggest developers in Thailand, to curate their space in Habito, Sansiri’s brand new mall locating in the center of the residential territory they created.

Co Working and Artisan Space 1

Hubba came up with the idea of enlarging the portion of “making” within the ecosystem of “working” to suit the new neighborhood. They call it “Artisan space”, which consists of several handmade facilities such as pottery and wood studio, open kitchen and photography dark room. Screening room for different lectures, workshops and seminars is also added. The intention is to expand their already wide networks, strengthen the concept of being a “hub” and reinforce their “co-working” philosophy.

Co Working and Artisan Space 2

The design of Hubba-to space takes shape from the a funny idea of extending networking lines of Hubba’s original logo and multiply them to occupy/unify space on ground and second floor. We realized that the scheme could be made possible thinking that there are supposed to be quite a number of M&E lines to be installed in the project for functional reason already. Our main operation is to add more into the system and design the organization of these conduits. We color them turquoise to make them visually present (or even emphasize them) throughout the space. We, as designers, usually struggle with M&E elements in our project but, in case of this project, we decide to make it excessive to the degree that it has become an incorporated ornament in architectural space.

Architects: Supermachine Studio
Project: Co working & Artisan space
Location: Habbito mall, Ornnuch, Bangkok, Thailand
Size: 989 SQ.M.
Design team: Yupadee Suvisith with Pitupong Chaowakul
Photography: Wison Tungthunya

Co Working and Artisan Space 3

Co Working and Artisan Space 4

Co Working and Artisan Space 5

Co Working and Artisan Space 6

Co Working and Artisan Space 7

Co Working and Artisan Space 8

Co Working and Artisan Space 9

Co Working and Artisan Space 10 Co Working and Artisan Space 11

Co Working and Artisan Space 12

Co Working and Artisan Space 13

Co Working and Artisan Space 14

Thank you for reading this article!

Subscribe to our newsletter

Tiburon Bay View Residence by Walker Warner Architects

Nestled on an east facing bluff of the Tiburon Peninsula, the Tiburon Bay View residence provides sweeping views of the San Francisco Bay while acting as a natural buffer from the road and neighboring houses.

Torquay Beach House / Luke Fry Architecture & Interior Design

The Torquay Beach House has large floor to ceiling glass doors opening out onto cantilevered concrete decks which take in the views. A brand-new home for a retiring couple which makes to most of the 180-degree uninterrupted views across nearby wetlands and sand dunes.

How to Stay Compliant with Listed Building Architecture

Listed buildings are embodiments of the UK’s rich cultural heritage. They are of great interest not only because of their age, rarity, and aesthetic merit but also because of their history.

Apartment MM Grunewald – Minimalist Lighting Concept

Apartment MM Grunewald was designed by Berlin-based Bruzkus Batek Architekten. Description by Bruzkus Batek: This Moscow-based couple’s second home is located on the ground floor...

Historic Building Transformed into a Family Home in Knoxville, Tennessee

Part of the South Market Street Historic District, the Ely Historic Building was built in 1903 as the home and office for Dr. S. M. Miller who was instrumental in early 20th century state legislation requiring all physicians to be licensed.

Recommended Stories