Southeastern Rail Workspace in London by Oktra

Southeastern Rail Workspace in London by Oktra

Project name: Southeastern Rail Workspace
Company name: Oktra
Project location: London SE1, United Kingdom
Completion Year: 2019
Photo credits: Marek Sikora
Text and photos provided by Oktra

Approaching a lease expiry, Southeastern Rail appointed Oktra to give their workplace an update that considered form and function. Their teams needed a single floorplate for improved connectivity and communication between departments, and a workspace that reflected the company’s brand. Oktra created a warm, welcoming environment that offers future-proof flexibility and a clear visual identity.

Southeastern Rail Workspace in London by Oktra

Oktra held a series of workshops with the client team and conducted workplace consultancy in order to fully understand their ways of working and their business strategy. Oktra used insights gathered from interviews, champion workshops, office tours and rail station visits, to shape a design scheme that fuses connectivity and collaboration with Southeastern Rail’s visual identity and history.

office design, Oktra

The new space of Southeastern Rail Workspace includes a wide range of breakout spaces and work areas suited to different working styles including formal and informal meeting spaces, offices, open plan desking and a central teapoint with impressive views of the river Thames. Southeastern Rail’s growth is embedded in their new workspace which has the ability to facilitate an increase in activity-based and flexible working as they expand.

office design, Oktra

Southeastern Rail Workspace in London by Oktra

Southeastern Rail Workspace in London by Oktra

Southeastern Rail Workspace in London by Oktra

office, Oktra

office by Oktra

Southeastern Rail Workspace in London by Oktra

office interiors by Oktra

Southeastern Rail Workspace in London by Oktra

Subscribe to Our Newsletter

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

New Residential Pavilion Surrounded by Gardens

Not only the new residential pavilion, but also the complete internal renovation of the house was part of the project. The main entrance of the house is been moved to the facade of the new pavilion. The old hallway and staircase situated in the old house has been lifted, which increased a more spacious kitchen.