DLG New Creative Workspace in Geneva by Bloomint Design

DLG New Creative Workspace in Geneva by Bloomint Design

Project: DLG New Creative Workspace
Architects: Bloomint Design
Team: Caroline Jaussaud, Caroline Savin, Manu Bauzá
Location: Geneva, Switzerland
Area: 468M2
Year 2018
Client: Digital Luxury Group – DLG
Photos by Bloomint Design

Concept
It’s all about desire.
Desire is what makes luxury so attractive, beyond its own appearance.
Between dream and reality, DLG reveals a timeless and elegant interior, that is the future of marketing.
A poetic world filled with desire, a perfect balance between style & exuberance, making an attractive space for the employees and millennials generation, the clients, where the experience is worth more than the artefact.
Using the space following the façade’s rhythm like a sequence came naturally.
The office space becomes a journey, featuring a series of spaces you would like to live and experience.
One sequence, one use.
The space allows a flexible way of working, it offers a wide range of areas to choose from depending on your state of mind, your mood or your practical needs.

DLG New Creative Workspace in Geneva by Bloomint Design

The volumes encourage communication, exchange teamwork, but are also favourable for concentration and relaxation.
Each sequence becomes the representation of a vision, a dream, an ideal workspace for each moment and every need DLG has.
A place to live and share, a creative business environment that inspires calm and plenitude, art, design, reflexion and creativity, where the future of the marketing is leading to.

DLG New Creative Workspace in Geneva by Bloomint Design

Geneva evokes nature, mountain, felt fabrics and cold tones of blue, black and grey. Pure and straight lines, massive wood.
Shanghai urban jungle, inspires interwoven and translucent fabrics, intense and warm shades from mustard to terracotta.
Between tradition and modernity, DLG creative space takes a new twist on tradition by using modern furniture and minimal lines collaborating with craftsmen, a perfect balance between sobriety and sophistication.
Bloomint chose a light grey floor for common spaces and dark blue and grey rug for private spaces.
DLG new creative workspace becomes a relaxing office where time stops in a cosy and authentic atmosphere.

DLG New Creative Workspace in Geneva by Bloomint Design

DLG New Creative Workspace in Geneva by Bloomint Design

office design, Bloomint Design

interior design, Bloomint Design

office design, Bloomint Design

DLG New Creative Workspace in Geneva by Bloomint Design

DLG New Creative Workspace in Geneva by Bloomint Design

office design, Bloomint Design

office design, Bloomint Design

office design, Bloomint Design

office design, Bloomint Design

Subscribe to Our Newsletter

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

PAN Treetop Cabins Built on Stilts in Norwegian Forest

PAN Treetop cabins is a unique possibility for tourists who want to experience the quiet of the forest, exciting activities, traditional food and extraordinary animal life.

Contemporary Garden Pavilion Added to an Edwardian Cottage

This contemporary garden pavilion is a compact addition to an Edwardian cottage in Melbourne. Baffle house by Clare Cousins Architects integrates delightfully with both the existing bungalow and the garden area.

RL House / Jacobsen Arquitetura

The office already was well informed about this terrain: neighboring the FL House, we knew that we needed to exploit the front of the lot overlooking the orange tree grove; and the back, with the dense native Atlantic Forest reserve landscape.

Randwick Pavilion by MASQ Architecture

Our inspiration for the Randwick Pavilion project lay in the established backyard which sat sunken down slightly from the surrounding. The brief was to add a new living room space, kitchen and accompanying dining room. We particularly wanted to have the living room feel very much like a pavilion in the garden, however we saw this as an enclosed and protected space as much as it needed to be connected to the garden.