Product DesignFurniture DesignCollection by Mathias Hintermann - Interaction Between Wood, Concrete and Copper

Collection by Mathias Hintermann – Interaction Between Wood, Concrete and Copper

Collection by Mathias Hintermann

CS1 Collection by Mathias Hintermann is formed from two pieces of furniture, coffee table and side table, and it was born from the collaboration between the American inspiration and the professional Swiss production, both united under the name Astfrei.

The concept is planned to go into production starting next year. It highlights the symbiosis of materials and exploration, united under a fluent design. CS1 forms a harmonious assembly, the interaction between walnut wood, concrete and copper causes a unique aesthetic appeal. Although the countertop of the tables is thin and seemingly fragile, the entire structure is very robust.

Collection by Mathias Hintermann

The cold concrete contrasts with the dark walnut wood and the leg of copper gives warmth to the assembly.

Designer Mathias Hintermann from California is the author of CS1 design, the collection is going to be produced in Switzerland starting with 2015.

Collection by Mathias Hintermann

Collection by Mathias Hintermann

Collection by Mathias Hintermann

Collection by Mathias Hintermann

Collection by Mathias Hintermann

High Park Residence, Toronto by Batay-Csorba Architects

The design of the Pacific project is born from the homeowners’ values and traditions where the comforts of their past are now viscerally felt within their present-day lives.

Geometric Shapes and Metal-Wood Combination by Kutarq Studio

Kutarq Studio is a design studio led by Jordi López Aguiló that focuses on design through a methodical process and formal research. They recently paired up with Nicolas Perot to create Collection Y, which consists of three minimalist and clean oak pieces with elegant functionality.

Homage to Oscar Niemeyer – The Heritage of Modernism

Located in Bellevue Hill, Australia, the Homage to Oscar Niemeyer project by Luigi Rosselli Architects is a renovation that turns back time rather than projecting the future.

New York Industrial Loft Renovated and Transformed into a Serene Live-Work Environment

Desai Chia Architecture designed this loft for a photographer who was seeking a serene live-work environment. The 5,000 square foot industrial space was fully renovated to include a library/reception area, living and dining areas, a kitchen, a photo studio, two bedrooms, two bathrooms, a powder room, and ample storage space.

Concrete and Wood Summer House in South Iceland

The summer house stands on a ridge by a deep and rugged gulley, surrounded by awe-inspiring scenery; a panoramic view over a lake towards a distant mountain range in the north, a steep rock face beyond the gulley to the east, and diverse mountain ranges to the south and west.

Related Articles