Comfy House by Alts Design Office

Comfy House by Alts Design Office (1)

The Comfy House was built in the newly-developed subdivision surrounding new housing. The project was recently completed by Alts Design Office.

While planning a design with client many times, we hit upon a keyword: “comfy house” so we considered how to make a welcoming atmosphere with lots of light.

Comfy House by Alts Design Office (7)

With a vault –shaped opening in the simply laid-out compartment, the space is designed to be airy and rhythmical. The light spilling through a large curved window will encompass the room in a comfy manner.

Comfy House by Alts Design Office (5)

You can enjoy the light and shadows made by sunrise and sunset. This “comfy house will lead you to an unusual world.

Architects: ALTS Design Office
Project: Comfy House
Location: Otsu, Shiga Prefecture, Japan
Creative/Design/Art Director: Sumiou Mizumoto
Area 105.57 sqm
Photographs: Yuta Yamada

Comfy House by Alts Design Office (8)

Comfy House by Alts Design Office (6)

Comfy House by Alts Design Office (4)

Comfy House by Alts Design Office (2)

Comfy House by Alts Design Office (13)

Comfy House by Alts Design Office (14)

Comfy House by Alts Design Office (10)

Comfy House by Alts Design Office (11)

Comfy House by Alts Design Office (9)

Comfy House by Alts Design Office (3)

Thank you for reading this article!

Subscribe to Our Newsletter

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

Impressive Brick Home with Open and Glazed Living Spaces

The projects sees the development of an inner city block to create a 4 bedroom, 3 ½ bathroom home for a young urban family. The texture and warmth of the bold masonry bedroom wing is a reference to the industrial and urban site context.

Moat’s Corner / Vibe Design Group

Moat's Corner draws on an inspired vision and a commitment to its established setting, refined to reach tranquil precision, an interactive haven, with which to experience the life and energy that surrounds it.

Beach Avenue House by Schulberg Demkiw Architects

Beach Avenue House is a three-storey house designed for a young family by Schulberg Demkiw Architects. The house has an area of 260 sqm and...

Crystal Blue Apartment in Tel Aviv / Michal Han Interior Design

A 350m² apartment located within a project facing Tel Aviv’s beautiful seafront. The Crystal Blue apartment takes up half of one of the buildings floors and was planned for a couple in their 50’s. The planning process was both unique and challenging as a result of the apartment’s semi-circular shape.

Saint-Donat Residence / Cardin Julien

Saint-Donat Residence is a country home located in Saint-Donat in the Laurentians. It was built on steep, wooded terrain bordering Lake Archambault. The land, measuring over 1,600m2 features dense vegetation that provides shade and cooling during the summertime.

This Vineyard House Provide Casual Indoor-Outdoor Living Spaces

The plan of the Vineyard house was designed to respond to family living, with public or shared areas on the ground floor and bedrooms above. The master bedroom is separated from the children’s rooms by a bridge spanning the double-height great room that takes up the majority of the lower level.