Architecture and Interior Design StudiosCWB ArchitectsComplete Renovation of a 4-story Romanesque Revival House

Complete Renovation of a 4-story Romanesque Revival House

Complete Renovation of a 4-story Romanesque Revival House (3)

CWB Architects in collaboration with designer Tamara Eaton have redesigned Park Slope Lighthouse, a Romanesque Revival House located in Brooklyn, New York.

Description by CWB Architects: This project entailed the complete renovation of a 4-story Romanesque Revival row house in Park Slope. The building, at some point in its past, had been converted from a single-family to a multi-family residence and the new owner wanted to restore the home back to the original configuration.

2014FD45_0297.dng

The existing details were mostly intact at the parlor floor so a portion was salvaged and restored within the front parlor room, a space which serves as a combination formal living/dining space. The rest of the house was treated with a more modern language. An existing extension was replaced with a new, full-width extension providing a half-level between parlor and garden floors. This “split-level” zone with large floor to ceiling windows provides a direct connection from the kitchen to the garden, as well as between the kitchen and family room below.

2014FD45_0236_421.dng

The cabinetry throughout is custom. The antique hutch in the kitchen was purchased by the owner and designed to fit within a paneled wall concealing the refrigerator and pantry cabinets at either side. Interior Designer Tamara Eaton worked with the clients to select the art, hardware, & wallpaper throughout as well as design custom furniture pieces unique to the space.

Architect: CWB Architects
Partner in charge: Brendan Coburn
Project team: Jesse Fearins, Yuliya Ilizarov, Lesa Rozmarek
Interior design: Tamara Eaton Design
Structural: Grigg & Davis Engineers, PC
Expeditor: J. Callahan Consulting, Inc.
Contractor: Pilaster Inc.
Photographer: Francis Dzikowski / ESTO

Complete Renovation of a 4-story Romanesque Revival House (5)

Complete Renovation of a 4-story Romanesque Revival House (4)

Complete Renovation of a 4-story Romanesque Revival House

2014FD45_0379_432.dng

Complete Renovation of a 4-story Romanesque Revival House (9)

Complete Renovation of a 4-story Romanesque Revival House (12)

Complete Renovation of a 4-story Romanesque Revival House (2)

Complete Renovation of a 4-story Romanesque Revival House (11)

Complete Renovation of a 4-story Romanesque Revival House (10)

Complete Renovation of a 4-story Romanesque Revival House (8)

2014FD45_0544_444.dng

2014FD45_0145_415.dng

Complete Renovation of a 4-story Romanesque Revival House (1)

Resort Spa Residence with Wellness in the Landscape of Czech Beskydy Mountains

On the Eastern edge of the Czech Republic, near the Slovak and Polish borders, the village of Čeladná is surrounded by the beautiful landscape of the Beskydy Mountains.

Netanya Apartment / Tal Goldsmith Fish Design Studio

The objective of the Netanya apartment project was to create an experience of a seamless space, one that would appear effortless and accurate. As the clients wished to be surrounded with nature, while maintaining an inner warmth stemming from sleek design scheme in a way they feel is pleasant for them.

LoLo, The Capsular Microkitchen by Aotta Studio

LoLo The Capsular Microkitchen is a collection of pieces of furniture made by Aotta Studio from Moscow, Russia, which can be very useful as office supplies and more. Each module is designed to be the support for one of the appliances used in offices: espresso machine, water machine, tea or microwave. 

Brackenbury House by Neil Dusheiko Architects

Neil Dusheiko Architects have redesigned Brackenbury House in London for a young family with children. Project description: We have completed a radical remodelling of a...

San Francisco Home With a Minimalist White Interior and a Generous Vertical Space

For this four-story family residence, the architects experimented with vertical circulation and crisp white materiality to create a spacious, vibrant, and geometrically engaging house. Organized around a singular central spine, the project is an exploration of fluid continuity and volumetric adventure.

Related Articles