Concrete White House In Brazil Overlooks The City From Above

Concrete White House In Brazil Overlooks The City From Above

Architect: Barbara Becker Atelier Arquitetura
Project: Concrete White House
Builder: Charrua Construções LTDA
Furniture: Roda Moinho
Location: Pato Branco, Brazil
Area: 326.0 m2
Project Year 2015
Photography: Estudiograma

This concrete white house allowed certain flexibility in the project because it had clients that are entering a new phase in life, with a different focus then families that are just starting. With their children already grown up, their priorities are meeting with friends and pleasures in life that many search just after a mature age.

Concrete White House In Brazil Overlooks The City From Above 1

The Concrete White House reflects this contemplative and social active life style, therefore the focus is in the social area, the kitchen and dinner, where more resources were applied.

Concrete White House In Brazil Overlooks The City From Above 2

Two distinctive volumes, one social and one private, merge to generate the hole. The entrance hall articulates the circulation to the 3 main areas: the intimate with the bedrooms, the social with the living and dinning room and kitchen, and the exterior space for parties.

Concrete White House In Brazil Overlooks The City From Above 3

The terrain of accentuated topography, that descends from the street towards the back, allowed an aperture of the living room overseeing the city.

Concrete White House In Brazil Overlooks The City From Above 4

The sun set washes the meeting area, inviting the residents and theirs guests to contemplation. The view to the city expands the room to the horizon. The material investigation was made in the cast in place concrete that reviews the wood texture of the form and the tiles in the floor that highlight the artesanal way of building in Brasil.

Concrete White House In Brazil Overlooks The City From Above 5

The house volume is suspended, revealing the backyard garden from the street. This garden serves as background to the social area and is essential to the house dynamics, working as a connection point between the inhabitants and the exterior space.

Concrete White House In Brazil Overlooks The City From Above 6

The furniture was chosen for its real use, not just decorative, like the hardwood table done by a local artisan and the wood fire stove, that became the central point where the meetings take place.

Concrete White House In Brazil Overlooks The City From Above 7

Concrete White House In Brazil Overlooks The City From Above 8

Concrete White House In Brazil Overlooks The City From Above 9

Concrete White House In Brazil Overlooks The City From Above 10

Concrete White House In Brazil Overlooks The City From Above 11

Concrete White House In Brazil Overlooks The City From Above 12

Concrete White House In Brazil Overlooks The City From Above 13

Concrete White House In Brazil Overlooks The City From Above 14

Concrete White House In Brazil Overlooks The City From Above 16

Subscribe to Our Newsletter

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

Modern Two Bedroom Apartment for a Retired Couple in Tel-Aviv

Immediately after purchasing the apartment, the couple contacted the Tel-Aviv based architecture & design firm Bronstein-Bracha Architecture & Design. Briefing the design team, The designers were asked to incorporate a very ambitious program to their 80 sqm wall partition plan.

Open Form Companionship by Hao Design

The designer seeks to make a blank canvas from the spacious multi-layer space, and add a little bit of colorful pigment that is easy to mix to match to every room so that the little master ...

Lafayette Residence / TaC Studios Architects

Lafayette Residence is a family home in Ansley Park, Atlanta. The half acre lot, had previously been the site of an Apartment building that was lost to a fire. Wanting to settle into the neighborhood, we studied the existing homes, gathered an understanding of the existing materials and front porches.

Tel Aviv Duplex Apartment / Blatman Cohen Architecture & Design

The duplex apartment is located on the 13 and 14 floor of one of the high rise buildings at the old north part of Tel aviv. ‏The entrance level which is on the upper floor of the duplex consists of a living room, a kitchen and master bedroom with shower and toilet.