Contemporary Pavilion Residence with Linear Swimming Pool

Contemporary Pavilion Residence with Linear Swimming Pool

Project: Contemporary Pavilion Residence
Architects: Pitsou Kedem Architects
Lead Architects: Hila Sela
Design: Irene Goldberg, Pitsou Kedem
Location: Tel Aviv-Yafo, Israel
Area 300.0 m2
Project Year 2017
Photography: Amit Geron

Although from afar it seems one-leveled, this contemporary pavilion residence – which sits on a platform that rises 60cm above ground level – has another level dug underground.

Contemporary Pavilion Residence with Linear Swimming Pool 1

Its structure resembles a tent on stilts – eight frames of steel poles and beams, set in two-meter intervals, hold the concrete ceiling and frame the central space, reaching 3.85m high. Around the layout of poles and beams the house is enveloped with wide windows held in place with a surrounding steel beam (in which various systems are concealed).

Contemporary Pavilion Residence with Linear Swimming Pool 2

A ribbon window situated above the beam makes the ceiling seem to float (another ribbon window, set in the gap between the platform and the house, illuminates the basement). More natural light enters through a rectangular internal courtyard at the heart of the house, completely open to the sky and surrounded with glass walls that allow sunlight to reach the basement floor.

Contemporary Pavilion Residence with Linear Swimming Pool 3

This abundance of natural light is framed with four thick walls, one on each facade – that delineate the house’s different areas (the entrance wall, the living room wall, or the main bedroom). These walls are covered in a thin layer of slate planks placed one slightly overlapping the other. This arrangement of planks sets the tone of the house’s overall design – the window openings in the walls, the texture of the internal walls and the carpentry items, the flooring slabs and the garden planters.

Contemporary Pavilion Residence with Linear Swimming Pool 4

Contemporary Pavilion Residence with Linear Swimming Pool 5

Contemporary Pavilion Residence with Linear Swimming Pool 6

Contemporary Pavilion Residence with Linear Swimming Pool 7

Contemporary Pavilion Residence with Linear Swimming Pool 8

Contemporary Pavilion Residence with Linear Swimming Pool 9

Contemporary Pavilion Residence with Linear Swimming Pool 10

Contemporary Pavilion Residence with Linear Swimming Pool 11

Contemporary Pavilion Residence with Linear Swimming Pool 12

Contemporary Pavilion Residence with Linear Swimming Pool 13

Contemporary Pavilion Residence with Linear Swimming Pool 14

Subscribe to Our Newsletter

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

New York Loft in the Former Police Headquarters / RAAD Studio

This unique New York Loft was designed by RAAD Studio, an award-winning Manhattan-based design firm with a portfolio of over 100 completed projects. This loft is located...

Beautiful Portuguese House Balances Indoor and Outdoor Spaces

This Portuguese house consists of 2 floors, the groundfloor which is at the level of the entrance, and which comprises 4 bedrooms, living and dining area, kitchen and service areas, complemented by a car parking.

Tasteful Display of Contemporary Design in a Cozy Apartment in Szczecin, Poland

The flat is located in a building from the 20's. The project included revitalization and partial reconstruction of all rooms. The apartment is furnished with furniture designed and made by Loft Kolasinski: 2 chests of drawers, dining table, coffee table, kitchen table, bed and night tables.

Freestanding Concrete House in Near Brussels / i.s.m. architecten

This freestanding concrete house to the north of Brussels, is situated on a plot which due to its irregular shape remained unsold for a...

Historic Pink Floyd Recording Studios Transformed into Two London Flats

We worked with former Pink Floyd studio manager and her musician husband to transform the iconic Britannia Row Studios into two stunning industrial style flats.

Bunganuc Woods House in Maine / Whitten Architects

Our site-specific design solution locates the Bunganuc Woods House on the northernmost edge of a heavily wooded 3.5-acre parcel, affording an opportunity to clear a sunny solar corridor to the south.