PhotographerHiroyuki Oki PhotographyBinh House by Vo Trong Nghia Architects / Vietnam

Binh House by Vo Trong Nghia Architects / Vietnam

Binh House

Architects: Vo Trong Nghia Architects
Project: Binh House
Principal Architects: Vo Trong Nghia
Design Team: Masaaki Iwamoto, Hsing-O Chiang, Nguyen Tat Dat, Nguyen Duy Phuoc, Takahito Yamada
Location: District 2, Ho Chi Minh city, Vietnam
Site Area: 268 sqm
Photography: Hiroyuki Oki

Under the rapid urbanization, cities in Vietnam have diverged far from their origins as low density tropical green space. Newly developed urban areas are losing their connection with nature. Binh house by Vo Trong Nghia Architects (VTN Architects) is one project in the “House for Trees” series, a prototypical housing design, providing green space within high density neighbourhood.

Binh House 1

Binh House 2

The Inhabitants is a family of three generations. Therefore, the challenge is to create spaces which allow its residents interact and communicate despite their differences.

Binh House 3

Gardens located on top of the vertically stacking spaces; bounded by sliding glass doors. This strategy not only improves the microclimate by using natural ventilation and daylight in every room, but the alternately stacking openings also increase visibility and interaction between the family members.

Binh House 4

Living, dining, bedrooms, study room are continuously opened. From one room, people’s sightlines can reach beyond to the other rooms via the gardens.

Binh House 5

Service areas such as the kitchen, bathrooms, stairs and corridors are located in the west to limit heat radiation exposure towards frequently occupied areas. The vertical variation of spaces creates a lopsided pressure difference. Thus, when the surrounding houses are built, natural ventilation is maintained. Thanks to these passive strategies, the house always stays cool in the tropical climate. Air conditioning system is rarely used.

Binh House 6

The roof gardens host large trees for shading, therefore reducing indoor temperature. Vegetables can also be planted to serve its resident’s daily needs. This vertical farming solution is suitable for high-density housing whilst also contributing to Vietnamese way of life.

Binh House 7

Using sustainable materials such as natural stone, wood, exposed concrete combined with the microclimate, this house reduces greatly operational and maintenance cost. Up to date, residents have never used furnished AC. The architecture is not only to meet the functional and aesthetic concerns, but also as a means to connect people to people and people to nature.

Binh House 8

Binh House 9

Binh House 10

Thank you for reading this article!

Subscribe to our newsletter

A Renovation of a 1950’s Era Home into a Gathering Space for Family and Friends

Central Area Home project completed by Fivedot is a renovation of a 1950's era home into a gathering space for family and friends. The existing home was a small square on a large lot.

Walker Warner Architects Designed Three Unique Wine Tasting Pavilions for a Vineyard

The Quintessa Pavilions  are the newest addition to the Quintessa Estate, a winery and residence designed by  Walker Warner Architects. The result is three, unique wine tasting pavilions that can be utilized year-round despite the weather.

Friesen Wong House: Composition of Burned Fir Planks, Raw Concrete Blocks and Steel Sheets

Friesen Wong House is a family home designed by Vancouver-based D'Arcy Jones Architecture. Description by D'Arcy Jones Architecture: The Friesen Wong House is situated on...

Residential Extension in Reykjavik, Iceland

The clients approached Trípólí with a view to building a small extension on a plot of land originally intended for a garage.

Mallorca House – A Cozy and Very Warm Home / The Room Studio

The night area is oriented on the opposite wing of the Mallorca house, where the atmosphere is quieter. Each room was created and designed in accordance with the owners’ premises and equipped with comfortable and ergonomic elements.

Recommended Stories