Residential ArchitectureRenovation ProjectsCountryside House Near Genoa Refurbished by Gosplan

Countryside House Near Genoa Refurbished by Gosplan

Countryside House Near Genova Refurbished by Gosplan

Designer: Gosplan
Project: Countryside House Refurbished
Location: Genoa, Italy
Year: 2018
Photo: Anna Positano
Text by Gosplan

Description by architect: The building is situated in the countryside near Genoa, surrounded by a chestnut trees woods. Before the refurbishment works, the house was characterized by a long corridor that completely cut the flat, leading to the several rooms arranged on both its sides. The project changed this one-directional principle by demolishing half of this corridor and introducing a cross-shaped furniture that manages the whole house introducing a second direction.

Countryside House Near Genova Refurbished by Gosplan 1

This huge furniture contains a stairs – connecting to an attic upstairs – and the suspended kitchen cabinets in the shorter cross arm, while the longer cross arm hosts the main closet and shelfs of the house. The bedrooms doors blend in this great blu closet that allowed to empty the former storage room and to realize a secondary bathroom in its place. At the end of the corridor, a sliding mirror hides the master bedroom door. In this way, people enter the flat by a large living room with an open kitchen. Opposite to the entrance, a short corridor leads to the other rooms.

Countryside House Near Genova Refurbished by Gosplan 2

The whole project deals with few materials and colors. The floor is covered by grey wooden floorboards in the living room and in the master bedroom, while the kitchen and the other rooms have a grey micro-cement flooring. The furniture is custom made of natural durmast and colored medium density fiberboards.

Countryside House Near Genova Refurbished by Gosplan 10

Countryside House Near Genova Refurbished by Gosplan 6

Countryside House Near Genova Refurbished by Gosplan 3

Countryside House Near Genova Refurbished by Gosplan 4

Countryside House Near Genova Refurbished by Gosplan 5

Countryside House Near Genova Refurbished by Gosplan 7

Countryside House Near Genova Refurbished by Gosplan 9

Countryside House Near Genova Refurbished by Gosplan 8

Countryside House Near Genova Refurbished by Gosplan 11

Countryside House Near Genova Refurbished by Gosplan 12

Countryside House Near Genova Refurbished by Gosplan 13

Countryside House Near Genova Refurbished by Gosplan 14

Countryside House Near Genova Refurbished by Gosplan 15

Countryside House Near Genova Refurbished by Gosplan 16

Wythe Townhouse in Brooklyn / Young Projects

The Wythe Townhouse involves the gut renovation of, and addition to, an existing townhouse on a corner lot in Williamsburg, Brooklyn, NY. The project...

Modern Addition to an Old Edwardian House by Mcmahon and Nerlich

The proposed modern addition is designed through a contextual approach that aims to make the most of natural light and create optimal interior comfort through carefully considered organization, while remaining recessive from the street.

Stack House by J Square Architecture

Conceived in 2014 and completed in 2020, this contemporary, 4,200 square foot custom home nestled on the side of a steep sloping lot, packs an impressive program of spaces into a small footprint gracefully. Located in The Village at Treemont in Rollingwood, TX, the Stack House challenged the status quo of what is possible.

Sixay: furniture for the children’s room

Sixay studio from Hungary has made Sixkid, a collection of furniture for the children's room. Made from birch plywood with treated surfaces with natural oil...

Corpo Santo House / Samuel Torres de Carvalho Arquitetura

The building in question has its access made by two streets at different levels, the main access being through Rua do Corpo Santo and the secondary through Rua do Ferragial, which is at a height of 7 meters.

Related Articles