Residential ArchitectureRenovation ProjectsDark and Confined Two Level House Turned into a Bright and Airy...

Dark and Confined Two Level House Turned into a Bright and Airy Oasis

Dark and Confined Two Level House Turned into a Bright and Airy Oasis

Architects: Jeff Jordan Architects
Project: Deertrack Lane
Location: Irvington, New York, United States
Year 2017
Photography: Gregory Maka

Deertrack Lane was a 1960’s era two level house that needed a spark. Our focus was on reworking the entryway, stair and interior and exterior living areas to address our clients’ interest in a more comfortable and livable home. Through the strategic removal of interior walls, the addition of a new soaring roof over the living space and the inclusion of lots of new windows, the somewhat dark and confined house was turned into a bright and airy oasis set amidst the trees.

Dark and Confined Two Level House Turned into a Bright and Airy Oasis 1

Dark and Confined Two Level House Turned into a Bright and Airy Oasis 2

Dark and Confined Two Level House Turned into a Bright and Airy Oasis 3

Dark and Confined Two Level House Turned into a Bright and Airy Oasis 4

Dark and Confined Two Level House Turned into a Bright and Airy Oasis 5

Dark and Confined Two Level House Turned into a Bright and Airy Oasis 6

Dark and Confined Two Level House Turned into a Bright and Airy Oasis 7

Dark and Confined Two Level House Turned into a Bright and Airy Oasis 8

Dark and Confined Two Level House Turned into a Bright and Airy Oasis 9

Dark and Confined Two Level House Turned into a Bright and Airy Oasis 10

Subscribe to our newsletter

House A in Valle de Bravo, Mexico / Metodo & Ingeniería Orca

The intention of House A is precisely to be able to appropriate its surroundings and give its inhabitants a way to “live” the lake. The “A frame” shape is used to its fullest potential to make this possible.

Stuart Silk Architects Designs Useless Bay Beach House, a Waterfront Retreat

This beautiful, south facing, ten-acre site on Useless Bay sits at the southern end of Whidbey Island. The clients wanted a home to accommodate large groups of friends and family

Devon House – Harmonious Modern Home by Studio Robert Jamieson

Located in a suburb of Philadelphia, Devon House was completely renovated by Pennsylvania-based design firm Studio Robert Jamieson. Project description: This 2,100sf private residence was...

Kansas Avenue Residence by AAHA Studio

The Kansas Ave Residence is layered with custom fabricated, warm walnut millwork deliberately set against the cool of the poured concrete floors and board-formed concrete door pocket.

Isfahan House by Bracket Design Studio / Iran

Tehran-based Bracket Design Studio has completed the Isfahan House in 2016 for a young family. Project description: Isfahan, at all times, has been a garden...

Recommended Stories