Dry Creek Estate, California / Dowling Studios

Dry Creek Estate, California / Dowling Studios

Project: Dry Creek Estate
Architects: Dowling Studios
Location: Healdsburg, California
Contractors: Paul White Construction, Inc.
Year 2016

This project involved the design of a new 4000 SF custom home with a detached guesthouse/ garage, pool, recreational barn and tennis court. The Dry Creek Estate is positioned at the top of a grassy knoll on a 10 acre site with expansive Dry Creek Valley views. The property is steeply graded and surrounded with trees along its perimeter. The central great room opens on to the pool and partially covered patio with panoramic vineyard views to the north and east, while bedrooms on the south and west sides of the house face more intimate, wooded views. Sustainable design was a high priority and every attempt was made to use the most energy efficient systems and materials.

Dry Creek Estate, California / Dowling Studios

Dry Creek Estate, California / Dowling Studios

Dry Creek Estate, California / Dowling Studios

living room, California / Dowling Studios

Dry Creek Estate, California / Dowling Studios

Dry Creek Estate, California / Dowling Studios

dining room, California / Dowling Studios

bedroom, California / Dowling Studios

bathroom, California / Dowling Studios

office, California / Dowling Studios

Dry Creek Estate, California / Dowling Studios

Dry Creek Estate, California / Dowling Studios

pool, California / Dowling Studios

pool, California / Dowling Studios

Subscribe to Our Newsletter

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

KAP-House Featuring a Series of Rectilinear Volumes Placed in Interlocking Juxtapositions

Reclined within a well-heeled residential enclave, KAP-House reposes behind wild grassland that grows from the remains of the old Malayan Railway. Placed on a plot that was once the sprawling garden of a classic colonial black and white bungalow, the home was imagined as a paradigm of modern tropical living.

The Recyclable House / Inquire Invent Pty Ltd

The Recyclable House was designed and built by Quentin Irvine, Managing Director of Inquire Invent Pty Ltd. Aesthetic inspirations for the house were drawn from iconic Australian galvanised steel wool sheds, hand crafts and industrial.