Family Apartment in Tel Aviv / Raanan Stern Design

Family Apartment in Tel Aviv Raanan Stern Design

The creation of two dividable public areas was the foundation of planning this family apartment in central Tel Aviv. The apartment was extended and lengthened, with a large space connecting between the existing and new spaces creating a new large public area in the apartment. The apartment size is 165sqm.

On the street side of the apartment there is a large lounge that is connected to other public functions; the kitchen, terrace, dining and a reading area. An additional family room acts as a children’s area including a library and work space. This area forms a junction leading to all children’s bedrooms.

Family Apartment in Tel Aviv Raanan Stern Design

A long corridor which connects the two lounges is left exposed on the one side with exposed bricks and on the other with the original concrete of the building. The corridor functions as an axis between all bedrooms and washrooms.

Family Apartment in Tel Aviv Raanan Stern Design 1

Down the hall, a large wooden door with hidden hinges and acoustic system, allows separation between the two parts of the house, so that the two lounges can be used in parallel without interfering with one another.

Family Apartment in Tel Aviv Raanan Stern Design 2

All carpentry was custom designed and made to fit the requirements of the family and hidden within many storage areas customized specifically according to their use. The black wood cladding in the living room conceals the media system which continues around the corner as a large storage unit for the entrance. The yellow wooden bench facing the street serves as a library for the family’s record collection. The kitchens service unit dividing between the kitchen and the dining space, on one side holds a pantry and many appliances, while on the other side acts as a shelving unit.

Family Apartment in Tel Aviv Raanan Stern Design 3

Various flooring types, ceiling shelves, painted walls and different materials, allow the division of the public areas according to need without blocking views with a wall or divider. Delicate profiles such as black iron and aluminum separate between materials allowing them to exist side by side harmoniously.

Family Apartment in Tel Aviv Raanan Stern Design (15)

Light fixtures line the length of the corridor emphasizing the movement through the apartment and changes in color and finishing materials of the fixtures produce a rich and varying pace.

Family Apartment in Tel Aviv Raanan Stern Design 5

To maximize light in private spaces transparent facades were used such as steel doors combined with glass, partitions with upper windows and painting with a glossy finish.

Architects: Raanan Stern Design Studio
Project: Family Apartment
Location: Tel Aviv, Israel
Design Team: Architect Raanan Stern and Architect Shany Tal.
Area: 160.0 sqm
Photographs: Gidon Levin

Family Apartment in Tel Aviv Raanan Stern Design 6

Family Apartment in Tel Aviv Raanan Stern Design 7

Family Apartment in Tel Aviv Raanan Stern Design 8

Family Apartment in Tel Aviv Raanan Stern Design 9

Family Apartment in Tel Aviv Raanan Stern Design 10

Family Apartment in Tel Aviv Raanan Stern Design (14)

Family Apartment in Tel Aviv Raanan Stern Design 11

Family Apartment in Tel Aviv Raanan Stern Design 12

Family Apartment in Tel Aviv Raanan Stern Design (16)

Thank you for reading this article!

Subscribe to Our Newsletter

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

Casa Brutale: a perfect home for James Bond

The architect’s description: Casa Brutale is a geometrical translation of the landscape. It is an unclad statement on the simplicity and harmony of contemporary architecture....

GENTLE L BY ALAN YU – French Restaurant by AD Architecture

Situated on the second floor of Hilton in Futian District, Shenzhen, China, GENTLE L BY ALAN YU is a French restaurant, co-founded by Léon LI and Alan YU.

Sophisticated Masculine Loft Apartment in Soho, New York City

A cool palette in iconic furniture pieces and art, punctuated by starkly contrasting black and white articulations, constructs this sophisticated masculine loft apartment in Soho. At the entryway, custom black metal frames hold milk white glass