Residential ArchitectureHousesSao Paulo Residence by Pascali Semerdjian Architects

Sao Paulo Residence by Pascali Semerdjian Architects

Sao Paulo Residence by Pascali Semerdjian Architects (1)

This Sao Paulo residence was completed recently by Pascali Semerdjian Architects.

Description by Pascali Semerdjian: Directed by an existing structure, we tried to make the project assimilate this structural interferences in a natural way in its external volume: the unevenness on the front facade was further accentuated by metal vertical louvers that help in the composition of the facade.

Sao Paulo Residence by Pascali Semerdjian Architects (17)

Translucent plans as louvers, take place throughout the entire house, inside and outside, making the concept of the project clear: horizontal and vertical planes, of different textures, compositions or materials that separate and at the same time integrate the environments. These plans also connect and protect the house to the outside, be it the houses own garden or the city, through the gates and guard rails hollow bodies. There are only a few and fundamental masonry walls in the Project.

Sao Paulo Residence by Pascali Semerdjian Architects (19)

The Garden, which involves the whole house, has in its back a swimming pool in green slate on two levels, so that the small beach for resting ensures the use of the pool as a half submerged living room. The recreational areas as barbecue kitchen and lounge on the ground floor and master suite upstairs looks at this garden.

Sao Paulo Residence by Pascali Semerdjian Architects (4)

Not only the fixed furniture was designed by the office, but also much of the furniture and the support of sound and vinyls, the dining table and night stands and even the toilet bowl, which required the making of a short and precise model for suppliers understanding for the piece execution.

Sao Paulo Residence by Pascali Semerdjian Architects (3)

Other decorative items and works of art were selected by the office not only in shops and galleries, but also from private collections.

Architects: Pascali Semerdjian Architects
Project: Sao Paulo Residence – AA House
Location: Sao Paulo, Brazil
Photographs: Ricardo Bassetti

Sao Paulo Residence by Pascali Semerdjian Architects (2)

Sao Paulo Residence by Pascali Semerdjian Architects (5)

Sao Paulo Residence by Pascali Semerdjian Architects (13)

Sao Paulo Residence by Pascali Semerdjian Architects (16)

Sao Paulo Residence by Pascali Semerdjian Architects (15)

Sao Paulo Residence by Pascali Semerdjian Architects (14)

Sao Paulo Residence by Pascali Semerdjian Architects (12)

Sao Paulo Residence by Pascali Semerdjian Architects (6)

Sao Paulo Residence by Pascali Semerdjian Architects (7)

Sao Paulo Residence by Pascali Semerdjian Architects (8)

Sao Paulo Residence by Pascali Semerdjian Architects (20)

Sao Paulo Residence by Pascali Semerdjian Architects (9)

Sao Paulo Residence by Pascali Semerdjian Architects (18)

Sao Paulo Residence by Pascali Semerdjian Architects (10)

Sao Paulo Residence by Pascali Semerdjian Architects

Sao Paulo Residence by Pascali Semerdjian Architects (11)

Thank you for reading this article!

Grant House in North Fitzroy, Melbourne / Austin Maynard Architects

Grant House is the alteration and addition to a dark and narrow single-storey terrace in North Fitzroy, Melbourne. The old part of the house has been respectfully maintained and a new extension has been sleeved between original boundary walls.

Flower Cage House in Bangkok / Anonym Studio

"Flower cage house" is a former housing estate size 60 sq.wa with internal area of 300 sq.m. The owner wants to renovate the house that was over 10 years to provide space that suit the needs to its full capacity.

Parisian Attic Apartment Renovated with Steel and OSB Wood

French studio flca renovates parisian apartment located at the top of a little residential wooden building built around 1830. located between the Pantheon and the Jardin des Plantes, the duplex apartment renovation features two raw, industrial materials: OSB wood and steel.

KAP-House Featuring a Series of Rectilinear Volumes Placed in Interlocking Juxtapositions

Reclined within a well-heeled residential enclave, KAP-House reposes behind wild grassland that grows from the remains of the old Malayan Railway. Placed on a plot that was once the sprawling garden of a classic colonial black and white bungalow, the home was imagined as a paradigm of modern tropical living.

Related Articles